1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 4
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: TK klatki piersiowej z kontrastem
awilem

Odpowiedzi: 66
Wyświetleń: 37537

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-12-08, 10:50   Temat: TK klatki piersiowej z kontrastem
Brak słów.
Współczuję Ci bardzo.

[*][*][*]
awilem

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-11-18, 11:23   Temat: TK klatki piersiowej z kontrastem
Tinas, DSS ma rację. Ja napiszę Ci jedno. Jak moja ukochana mama odchodziła na raka płuca to nie była w pełni świadoma i mimo, że nie miałem już możliwości rozmowy z mamą cieszyłem się, że nie cierpi. Pulmonolog w szczerej rozmowie powiedziała, że ból nowotworowy to jedno ale o wiele gorsze jest brak możliwości oddychania. Organizm walczy o każdy oddech a cierpienia są okropne.
Przychodzi wreszcie czas gdzie nasi kochani odchodzą taka jest kolej rzeczy a prawdziwą miarą naszej miłości jest umożliwienie odejścia chorego bez niepotrzebnego cierpienia.
Pozdrawiam w tych niewątpliwie ciężkich chwilach.
awilem

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-11-17, 07:49   Temat: TK klatki piersiowej z kontrastem
Myślę, że jeśli tata ma się tak niemiłosiernie męczyć to warto głęboko do serca wziąć sobie sugestię DSS i porozmawiać z lekarzem.
Jeśli Tata boi się duszenia to można choć tyle mu w tym pomóc.

Trzymaj się.
awilem

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-07-19, 13:43   Temat: TK klatki piersiowej z kontrastem
W dużym uproszczeniu jest to obraz zaawansowanej choroby nowotworowej gdzie ognisko pierwotne umiejscowione jest w okolicach szyi oraz stwierdzonymi przerzutami do obu płuc.
Niestety nie jest dobrze. Onkolog podejmie decyzje co do dalszego leczenia.
Kolejne TK pewnie będzie miało na celu dokładne umiejscowienie ogniska pierwotnego oraz ocenienie zaawansowania zmian w obrębie szyi.

Pozdrawiam

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron