Autor |
Wiadomość |
Temat: Płaskonabłonkowy rak płuca prawego z zajęciem w/chłonnych |
awilem
Odpowiedzi: 514
Wyświetleń: 110164
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-08-04, 14:32 Temat: Płaskonabłonkowy rak płuca prawego z zajęciem w/chłonnych |
Tak bardzo liczyłem na to, że choroba mamy pozwoli Wam być jeszcze ze sobą. Ja przeczytałem Twoje ostatnie słowa przypomniało mi się jak spędzałem ostatnie chwile z moją mamą i jak bardzo mi jej brak. Strasznie mi przykro, że mami odeszła tym bardziej, że jest jeszcze głęboka rana w sercu po śmierci mojej mamy dlatego wiem co czujesz i jak Ci ciężko.
Trzymaj się Magda. Dla nas świat się zmienił, zmienił na gorsze niestety. My już ukochanych mam nie mamy.
Choroba zabiera nam naszych najbliższych a my musimy żyć dalej z pustką jaką pozostawili obok nas. |
awilem
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-29, 06:47 Temat: Płaskonabłonkowy rak płuca prawego z zajęciem w/chłonnych |
Bardzo mi przykro.
Współczuję Ci z całego serca.
Niech odpoczywa w pokoju.
[*][*][*] |
awilem
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-04-20, 21:45 Temat: Płaskonabłonkowy rak płuca prawego z zajęciem w/chłonnych |
Strasznie mi przykro czytać takie wieści.
Trzymam mocno kciuki za rychłą poprawę. |
awilem
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-03-29, 07:59 Temat: Płaskonabłonkowy rak płuca prawego z zajęciem w/chłonnych |
Wiesz radiologiem nie jestem ale moja mama miała naświetlane śródpiersie i jak widziałem miejsca gdzie mama była naświetlana to tchawica na pewno dostała dawkę i to pewnie nie małą a jakoś mama to zniosła. Oczywiście, że przełyk tchawica były naświetlone, mamie ciężko się jadło, piekło w gardle dlatego jadła jogurty lekko chłodne to pomagało w obrzęku. Nie martw się będzie dobrze, ważne żeby mamie pomogło.
Pozdrawiam serdecznie |
awilem
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-03-23, 11:00 Temat: Płaskonabłonkowy rak płuca prawego z zajęciem w/chłonnych |
Musicie wojować na maksa. Musicie odwrócić ten trend roku 2010.
Trzymam mocno kciuki za powodzenie leczenia.
Trzymaj się |
awilem
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-01-03, 23:06 Temat: Płaskonabłonkowy rak płuca prawego z zajęciem w/chłonnych |
Podpisuję się pod tym co napisała Gontcha w 100 %.
Chory w pewnym momencie ma już dość całej zawieruchy związanej z leczeniem i chwilowe odpuszczenie sobie przyniesie więcej plusów niż może się wydać.
Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrowia. |
awilem
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-11-18, 11:11 Temat: Płaskonabłonkowy rak płuca prawego z zajęciem w/chłonnych |
Nie będę się wielce rozpisywał. Poprostu podpisuję się pod tym co napisała Agakata, banialuka i Jusia. |
awilem
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-11-05, 09:01 Temat: Płaskonabłonkowy rak płuca prawego z zajęciem w/chłonnych |
Życzę Ci z całego serca tego jedynego, wymarzonego prezentu |
awilem
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-09-13, 08:41 Temat: Płaskonabłonkowy rak płuca prawego z zajęciem w/chłonnych |
Witaj madziorek
Niestety u nas w Toruniu na TK trzeba czekać około 3 miesięcy, myślę że lepiej wydać troszkę grosza i zrobić prywatnie. Z tego co powiedziała mi kuzynka ( zmagają się z rakiem jelita ) to w Bydgoszczy nawet prywatnie długo się czeka, ale może się zmieniło.
Chociaż jeśli już jesteście leczone i jest podejrzenie raka to może ten czas się skróci.
Ważne żeby zrobili badanie histopatologiczne bo na podstawie obrazu będzie podjęta odpowiednie leczenie i dobrze ustalić ognisko pierwotne raka ( czy zmiany w płucach to nie meta, na forum opisywany był przypadek męża chyba pixi leczonego na raka płuc a okazało się, że zmiany w płucach to meta raka nerki ) co ma diametralne znaczenie w momencie podejmowania decyzji o podaniu chemii.
Pozdrawiam Cię serdecznie i trzymam kciuki żeby było jak najlepiej |
awilem
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-09-12, 19:14 Temat: Płaskonabłonkowy rak płuca prawego z zajęciem w/chłonnych |
Witaj madziorek
Po pierwsze słusznie robicie TK, bronchoskopie jak najbardziej. Po stwierdzeniu zmian trzeba pobrać wycinek do badań histopatologicznych na podstawie których zostanie podane odpowiednie leczenie i zostanie ustalony stopień złośliwości ewentualnego nowotworu G1 do G3 oraz klasyfikacja TNM. Jeśli się zakwalifikujecie na operację to jesteście w grze inaczej rokowania niestety najlepsze nie są. Sam RTG niewiele mówi. |
|