1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Jak żyć po stracie ukochanej osoby |
balagan
Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 26635
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-08-25, 12:47 Temat: Jak żyć po stracie ukochanej osoby |
Kochana Agnieszko!
Jak pisałam kilka razy Twój ból jest przeogromny. I nie ma żadnych słów na pocieszenie Ciebie. Bardzo Ciebie podziwiam i sercem jestem z Tobą.
Ja walczę ze swoim bólem dziewięć miesięcy i tak samo boli. Wróciłam z Polski i po 7 miesiącach byłam na grobie Mamy. I ta jedna myśl to nie prawda, że jej nie ma.
Patrzyłam na swego tatę pogrążonego w smutku, samotności, wspomnieniach i serce moje płakało razem z nim. I jak jemu mogę pomóc? Wiem, że stracił sens życia, wiem, że jakby mógł to by chciał być z Mamą.
A ja jeszcze rok temu szczęśliwa bo miałam bastion siły i wsparcia - bo była Mama.
Nie wiem czy jeszcze kiedyś będę szczęśliwa, nie wiem czy będę mogła zapomnieć cierpienie Mamy.
Wiem, że na tym forum są osoby które przeżyły, przeżywają większe tragedie - z całego serca bardzo im współczuję. Po stracie Mamy wiem co to jest ta wielka tęsknota rozrywająca serce i myśli.
|
Temat: Jak żyć po stracie ukochanej osoby |
balagan
Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 26635
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-08-20, 02:25 Temat: Jak żyć po stracie ukochanej osoby |
Niki jak zawsze tak mądrze piszesz!
Ja również prosiłam Boga aby zabrał moją Mamę, ponieważ wiedziałam, że Mama ma tylko jedno wyjście. Kiedy miałam Mamę w objęciach i jak uświadomiłam sobie, że Mama odchodzi a może to Bóg mi podpowiedział, że zabiera Mamę nie zrobiłam nic a łzy płynęły.
Teraz mija 9 miesięcy jak nie ma Mamy i tak bardzo jest ciężko. Każdy dzień bez niej tak boli. Tęsknota rozdziera serce. |
|
|