1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Chłoniak DLBCL |
bambina2000
Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 4471
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2017-09-26, 19:00 Temat: Chłoniak DLBCL |
W trakcie leczenia tata nie mial robionego TK, morfologia byla robiona lecz wyniki maja lekarze, poniewaz dodatkowo pojawily sie martwice konczyn z tego co mowia lekarze jest to skutek uboczny chemii i nie wiedza nawet jaki lek podac tata dostaje ketonal w kroplowce |
bambina2000
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2017-09-26, 09:13 Temat: Chłoniak DLBCL |
Smolewski
[ Dodano: 2017-09-26, 11:29 ]
Tutaj mam dokumenty z pierwszego badania i z tych ostatnich oraz badanie krwi
[ Komentarz dodany przez Moderatora: JustynaS1975: 2017-09-26, 12:28 ]
Załączając wyniki badań, proszę usuwać dane lekarzy.
|
bambina2000
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2017-09-25, 21:30 Temat: Chłoniak DLBCL |
po 8 chemiach zrobiono dopiero tomograf gdzie wyszlo ze guz nie zmniejszyl sie :( jest bardzo slaby wyniki krwi sie poprawiaja, profesor mowi ze niby nie ma szans na wyleczenie ale jednak chce mu podac 3 chemie a pozniej przeszczepic szpik, tata mial pobierany szpik do badan przed chemioterapia.
a z wycieciem zoladka nie wiem, lekarze mowia ze jak sie zmniejszt wytna to w calosci ale musi sie skurczyc bo teraz jest za duzy :(
niestety nie mam dokumentow gdyz nie mieszkam z mama :(
dodatkowo tata ma zakrzepice krwi i ma podawane zastrzyki przeciwzakrzepowe. chcialam ogolnie dowiedziec sie jak to moze byc :(
ma dopiero 52 lata niby jest silny, walczy jak moze :(
lekarze mowia ze guz powstal z wrzodow ktore pojawily sie u niego 4 lata temu.
[ Dodano: 2017-09-25, 22:33 ]
wiem tyle, ze wyniki krwi sie poprawiaja z dnia na dzien sa coraz lepsze.
tata dostawal chemie r-chop, dokladnych nazw nie pamietam wstawie jak bexe mogla
[ Dodano: 2017-09-25, 22:34 ]
tata ma nad soba dwoch ponoc najlepszych profesorow w Polsce + jeden profesor z Lodzi, leczy sie w Lodzi w Koperniku |
bambina2000
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2017-09-25, 00:10 Temat: Chłoniak DLBCL |
Witam,
mojemu tacie w styczniu zdiagnozowano chłoniaka nieziarniczego rozlanego dlhcl na żołądku. po 8 chemiach guz się zwiększył i teraz moje pytanie czemu nie ruszyła go chemia? guz ma 18 na 10 cm, bardzo sie martwie. pojawily sie teraz u taty sińce na twarzy, dloniach, stopach - moze to byc objaw chloniaka?
jest mozliwe, ze agresywniejsza chemia zmniejszy guz by wykonac operacje usuniecia zoladka?
bardzo prosze o pomoc
pozdrawiam |
bambina2000
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2017-09-25, 00:09 Temat: Chłoniak DLBCL |
Witam,
mojemu tacie w styczniu zdiagnozowano chłoniaka nieziarniczego rozlanego dlhcl na żołądku. po 8 chemiach guz się nie zwiększył i teraz moje pytanie czemu nie ruszyła go chemia? guz ma 18 na 10 cm, bardzo sie martwie. pojawily sie teraz u taty sińce na twarzy, dloniach, stopach - moze to byc objaw chloniaka?
jest mozliwe, ze agresywniejsza chemia zmniejszy guz by wykonac operacje usuniecia zoladka?
bardzo prosze o pomoc
pozdrawiam |
|
|