1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 27
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Proszę o interpretacje wyników
banialuka

Odpowiedzi: 268
Wyświetleń: 62362

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-08-13, 22:09   Temat: Proszę o interpretacje wyników
jusia ufffff dziekuje za informacje :cmok: i cieszę sie że u nich wszystko ok. Oczywiscie trzymam kciuki za wrześniowe TK.
banialuka

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-08-04, 14:50   Temat: Proszę o interpretacje wyników
MaFi coraz bardziej zaczynam sie martwic :|
banialuka

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-07-19, 21:23   Temat: Proszę o interpretacje wyników
MaFi jak wyniki? :?: Minał juz miesiac a tu cisza więc mam nadzieje ze wszystko ok :?: Czemu sie nic nie odzywasz :?ale?:
banialuka

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-06-14, 20:21   Temat: Proszę o interpretacje wyników
i ja :okok"
banialuka

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-05-25, 09:20   Temat: Proszę o interpretacje wyników
Oooo tak Broncho Vaxom jest super, na prawde polecam, chociaz wiadomo ze na każde dziecko działa inaczej, ale moja Julia była zawsze chorowita i po tej szczepionce było pół roku spokoju a kiedys nawet rok. W tamtym roku zaczęła rok szkolny 3 anginami pod rzad , wzieła broncho vaxom i do tej pory chodziła do szkoły, od listopada nie opusciła ani jednego dnia. A i jeszcze od września do marca dawałam Iskial i przez ostatnie 3 miesiace Lymphomyosot ze wzgledu na obrzekniete migdały, to niby homopatyczne ale tez ma działanie uodparniające wiec moze dlatego tak sie trzymała (odpukac w niemalowane ) Ja też działam niekiedy na własną rekę bo u nas pediatrzy tez sa ze pozal sie boże :|
banialuka

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-05-25, 08:58   Temat: Proszę o interpretacje wyników
Oki to czekam na wieści ;) i zdrówka zyczę dla całej rodzinki :cmok: A może ten kaszel u dzieci to alergiczny :roll:
banialuka

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-05-22, 23:38   Temat: Proszę o interpretacje wyników
MaFi co u Was, tak długo sie nie odzywasz :roll: Jak szwagier? Pozdrawiam :tull:
banialuka

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-04-20, 11:28   Temat: Proszę o interpretacje wyników
MaFi nie męczysz nas ;) wygaduj sie tu ile tylko chcesz ;) moje uszy, a w sumie to oczy sa do Twojej dyspozycji :) Zawsze czytam ale nie zawsze mam wene na odpisywanie. Wszystkiego dobrego życze szwagrowi. Pozdrawiam :tull:
banialuka

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-03-08, 22:42   Temat: Proszę o interpretacje wyników
MaFi jezeli chodzi o kaszel to poczytaj mój wątek. Moja mama w czasie chemii i po niej a potem w czasie radio tez miała nasilony kaszel. Do tej pory codziennie rano ma taki atak ze zakaszle ok.3 razy tak dobitnie głosno, po czym kichnie i na tym koniec. W ciągu dnia tez czasem zakaszle jak szybko mówi, albo jak sie zmęczy czymś więc myślę ze u szwagra nasilony kaszel moze być od chemii aczkolwiek nie zaszkodzi być czujnym. I pamiętaj że w chorobie nowotworowej bardzo ważne jest nastawienie psychiczne wiec myślę ze warto pomóc szwagrowi stanać na nogi.
Życzę szwagrowi wszystkiego dobrego, przede wszystkim zdrowia i trzymam kciuki za wynik TK.
Pozdrawiam :tull:
banialuka

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-02-26, 09:05   Temat: Proszę o interpretacje wyników
Hop hop.......co u Was? :|
banialuka

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-01-13, 23:32   Temat: Proszę o interpretacje wyników
MaFi napisał/a:
Wydawałoby się że się nie znamy i nigdy nie widzieliśmy ale jednak jak bardzo jesteśmy ze sobą zżyci i martwimy się o siebie.

Czuję dokłądnie tak samo jak Ty i śmierć taty Jusi również bardzo mną wstrząsnęła. Podobnie jak Ty nie spałam cała noc, bo nie dosć ze miałam przed oczami to zdjecie to ciagle nachodziły mnie myśli ze jak nie daj Boze u nas zacznie być źle to nie poradzę sobie :cry: Jestem pełna podziwu postawy Jusi, a czytając to co napisała o Tacie to ryczałam jak bóbr :cry:
banialuka

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-01-13, 23:16   Temat: Proszę o interpretacje wyników
MaFi jak juz pisałam wcześniej moja mama tez ma takie dni że cały dzień nawet płacze z byle powodu, czy jest okazja czy jej nie ma. Jak ja prosze zeby przestała to mówi ze czasem musi sie wypłakac zeby było jej lzej. Wiadomo że u meżczyzny widok łez to raczej rzadkość wiec domyślam sieze szwagrowi musi być bardzo cieżko :-( widocznie nie dźwiga tego i może faktycznie chciałby skorzystać z pomocy psychologa. Myślę ze najlepszym badaniem w tym wypadku byłaby jednak bronchoskopia. Życzę szwagrowi duzo zdrówka i siły zarówno fizycznej jak i psychicznej. Pozdrawiam :tull:
banialuka

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-01-06, 22:33   Temat: Proszę o interpretacje wyników
MaFi napisał/a:
Kolega z pracy 3 lata po operacji usunięcia 2 płatów prawego płuca w wieku 42 lat umiera

a ja myslałam ze ta choroba dotyka tylko starsze osoby a tu nawet takie przed 40-tka :shock: :-(

Mafi szkoda ze szwagrowi tak spadaja wyniki i chemia sie przesuwa :uuu: Mam nadzieję ze zniesie chemie bez skutków ubocznych czego mu oczywiście życzę. Pozdrawiam
banialuka

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2009-12-14, 22:57   Temat: Proszę o interpretacje wyników
MaFi, mam nadzieje ze szwagier ten 2 cykl zniesie podobnie jak pierwszy, czyli bez żadnych skutków ubocznych. Oczywiście trzyamam kciuki za dobry wynik.
banialuka

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2009-11-24, 08:58   Temat: Proszę o interpretacje wyników
MaFi, ja już gdzieś o tym pisałam ale nie pamietam gdzie ;) moja mama miała tak ze np. w poniedziałek miała Cisplatyna+navelbina i we wtorek płukanka za tydzień w poniedziałek sama navelbina i znowu za tydzień w poniedziałek tez sama navelbina i to był jeden cykl. Nastepnie dwa tygodnie przerwy i znowu tak samo. To miała przed operacja 2 takie cykle, a po operacji miała 4 cykle ale bez jednej navelbiny czyli poniedziałek cisplatyna+navelbina i nastepny poniedziałek sama navelbina.

Strona 1 z 2
Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron