1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
benio.pl
Odpowiedzi: 150
Wyświetleń: 102874
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-03-12, 10:10 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
marek_1980,
artykuł z przed trzech lat, częściowo się zdezaktualizował, choć pewne stwierdzenia są nadal aktualne.
Np; "Pacjent musi być w odpowiednim stanie ogólnym", w naszych warunkach czekanie miesiąc na rekomendację NFZ świetnie poprawia już ten odpowiedni stan.
Ja swoje przykłady opierałem na referatach lekarzy wygłoszonych na sympozjach onkologicznych w Chicago i Orlando.
Szukaj w Google pod hasłem "nexavar" |
benio.pl
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-03-10, 19:51 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Nie, nie mylisz się,
poszukaj w internecie opisów badań/doświadczeń lekarzy amerykańskich z Houston i Cleveland, bardziej rzetelnie opisują sytuacje chorych na raka nerki. Podają czas przeżycia pacjentów liczony w dziesiątkach miesięcy jak i przypadki całkowitego cofnięcia się choroby po leczeniu.
U nas brak statystyk, opisów rzetelnych, jedynie DSS jest jakąś informacją dla sfrustrowanych chorych i ich rodzin a to za mało. |
benio.pl
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-03-09, 16:27 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Mam 68 lat.
Wszystkie opisywane skutki uboczne przeszedłem, ciśnienie utrzymuję dzięki czterem różnym lekom, dieta i co jem też jest ważne.
Najważniejszy według mnie jest moment podjęcia leczenia , w Polsce niestety następuje on z dużym opóźnieniem, kiedy organizm jest już wyniszczony, najważniejsze są zalecenia, nie dobro chorego. Mamy sporo lekarzy klasy doktora onkologa "Figaro", to też jest nieszczęście.
Ja mam się za beneficjenta nowoczesnego leczenia i tego wszystkim chorym na raka nerki życzę. |
benio.pl
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-03-08, 19:24 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
canoe i marek_1980 nie macie racji,
ja jestem po 43 cyklach leczenia chemią , czuję się świetnie , w opisie "pełny regres choroby", z tym .że walka przez 41 miesięcy nie wyglądała na walkę z chorobą, a raczej na walkę ze służbą zdrowia. W 2009 roku, po przerzutach do płucnej i opłucnej ( guzy do 22 mm ), przerzutach do kręgosłupa i żeber, stwierdzono, że jestem nieoperacyjny, stan mój nie pozwala na wzięcie udziału w badaniach klinicznych i nie bardzo widziano sens mojego leczenia. Determinacja moja doprowadziła jednak do przyznania chemii niestandardowej i efekt leczenia jest pozytywny.
Życzę wszystkim chorym na raka nerki i ich rodzinom sukcesów w zwalczaniu choroby.
benio.pl
9 stwierdzono, |
|
|