1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz głowy trzustki, żółtaczka mechaniczna |
bozka
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 14227
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-05-22, 08:38 Temat: Guz głowy trzustki, żółtaczka mechaniczna |
Madziu, to co dziewczyny tu piszą jest bardzo pomocne. Wiem to ze swojego doświadczenia. Jestem im bardzo wdzięczna.
Dzięki takim osobom, ich determinacji które mają doświadczenie jest bardzo pomocne w tych trudnych dla nas momentach.
Grażka ma bardzo duże osiągnięcie w tym temacie.
Pozdrawiam.
PS. Mój tata jest juz po kolonoskopi, teraz czekamy na wynik....Nie dopuszczam myśli , że może być żle. |
Temat: Guz głowy trzustki, żółtaczka mechaniczna |
bozka
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 14227
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-05-15, 09:01 Temat: Guz głowy trzustki, żółtaczka mechaniczna |
Witaj Madziu.
Faktycznie bardzo podobny przypadek. Nam również na poczatku powidzieli ,żeby przygotować się na najgorsze. Strasznie się bałyśmy z mamą. Ale w wyniku naszych nacisków i szukaniu przyczyn złego samopoczucia na własną rękę również i badania na które nie dostalismy skierowania "...bo na RAZIE NIE MA TAKIEJ POTRZEBY" na chwilę obecną wykluczono nowotwór. Konsultowałyśmy to z innym onkologiem z Trójmiasta. Potwierdziła zrobienie kolonoskopi (mamy termin na 21 maja 2012)ale się zdziwiła, że nie otrzymał ze szpitala żadnego antybiotyku na drogi żółciowe. Wysoki poziom białka C wskazuje na stan zapalny (mam nadzieję, że nic innego).
Jestem przerażona ,że badania w sytuacji mojego taty , twojego teścia, czy wielu osób które sa na tym forum trwają tak długo. Przecież czasami dni moga decydować o dalszym leczeniu. Z mojego małego doświadczenia w przypadku mojego taty wiem, że badania USG nie zawsze są wiarygodne i lepiej jest wykonać bardziej miarodajne typu TK czy rezonans. Staraj się wymuszać na lekarzch te dodatkowe badania jeżeli masz jakieś wątpliwości. Wiem ,że prywatnie to troche one kosztują.
Trzymaj się i walcz o każde badanie. Pytaj i bądż dociekliwa. My nie posiadamy takiej wiedzy medycznej i czasami trudno nam argumentować swoje obawy, ale trzeba walczyć o swoje prawa.
Serdecznie pozdrawiam |
|
|