Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak wielkokomórkowy - porada |
ela1
Odpowiedzi: 82
Wyświetleń: 31600
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-06-15, 17:38 Temat: Rak wielkokomórkowy - porada |
Mila, czy jest to przerzut ? nikt Ci nie odpowie, prostu musisz poczekać na wyniki badania.
pozdrawiam |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-23, 22:40 Temat: Rak wielkokomórkowy - porada |
Mila, Bardzo mi przykro, ale drobnokomórkowego, rozsianego raka płuc, nie operuje się. Pozostaje jedynie leczenie paliatywne. Po 6cyklach chemioterapii będzie przerwa-remisja. Trzeba mieć nadzieje, żeby trwała jak najdłużej. To jest jeden z najgorszych typów raka i niestety wyleczyć sie go nie da.
pozdrawiam |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-22, 21:58 Temat: Rak wielkokomórkowy - porada |
Mila, absenteeism ma w 100% racje. Popatrz ile jest rodzajów raka płuc i na każdy rodzaj są różne schematy chemii.
pozdrawiam |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-20, 00:59 Temat: Rak wielkokomórkowy - porada |
Mila napisał/a: | Cistplatyna to mocna chemia czy raczej standardowa? | "mocna chemia"-
Leki stosowane w chemioterapii cechują się dużą toksycznością, nie tylko w stosunku do komórek nowotworowych, ale także zdrowych komórek nowotworowych. Trudno porównywać "moc" chemioterapii, gdyż każda chemioterapia niekorzystne wpływa na organizm.
Standartowo- prawidłowo, w leczeniu raka wielkomórkowego , w/g zaleceń diagnostyczno terapeutycznych, cisplatyne stosuje sie w schemacie.
Nie wiem czy pomogłam.
pozdrawiam |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-14, 21:50 Temat: Rak wielkokomórkowy - porada |
Mila, jeżeli nudności bedą się nasilac, to są na to środki farmakologiczne np: Atossa. Lekarz ogólny, też może przepisać. My po każdej chemi dostawaliśmy recepte, ale trzeba powiedzieć, że są takie objawy.
Dbaj o mamusie.
pozdrawiam |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-10, 23:26 Temat: Rak wielkokomórkowy - porada |
Mila napisał/a: | Czy to tak powinno wyglądać? | To wszystko zależy od organizmu, przeważnie po pierwszych wlewach, nie ma objawów ubocznych, które zaczynają się nasilać po następnych chemiach.
Przykro mi, mamusia jest taka młoda, a tak bardzo chora. Głowka do góry.
pozdrawiam |
|