Autor |
Wiadomość |
Temat: bardzo prosze o pomoc w odczytaniu ct pzry guzie pluc mojego |
ela1
Odpowiedzi: 155
Wyświetleń: 40906
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-10-10, 12:18 Temat: bardzo prosze o pomoc w odczytaniu ct pzry guzie pluc mojego |
Bardzo mi przykro, że tata odszedł od Was.
Przyjmijcie wyrazy współczucia.
To dobrze, że tata miał w Was wsparcie.
Madzia odpowiedziała na nurtujące Was pytania.
Dodam tylko, że słuch umiera ostatni. |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-09-22, 19:20 Temat: bardzo prosze o pomoc w odczytaniu ct pzry guzie pluc mojego |
soraj, tak zwykła biała kapusta
[ Dodano: 2012-09-22, 20:21 ]
Smarowałam też maścią z kasztanowca. |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-09-21, 22:17 Temat: bardzo prosze o pomoc w odczytaniu ct pzry guzie pluc mojego |
Na siniaki po zastrzykach robiłam okłady z kapusty. Bierzesz leciutko ją tłuczkiem traktujesz i przykładasz, nakładałam na to cieniutka folię.
Może czopki glicerynowe pomogą, z innych bisacodyl, frolax no i Lactuloza, jednak działanie po tym syropie jest po ok tygodnia regularnego przyjmowania.
Napewno jeszcze ktoś coś podpowie.
|
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-09-18, 22:52 Temat: bardzo prosze o pomoc w odczytaniu ct pzry guzie pluc mojego |
Tak bardzo mi przykro, że coraz gorzej.
Trzymajcie się "jakoś" |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-09-12, 19:56 Temat: bardzo prosze o pomoc w odczytaniu ct pzry guzie pluc mojego |
Lekarz dobrze zlecił, czy nadal jest ta opuchlizna ?
Niestety choroba jak wiesz postępuje, i takie obrzęki są właśnie tym spowodowane.
pozdrawiam |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-13, 22:34 Temat: bardzo prosze o pomoc w odczytaniu ct pzry guzie pluc mojego |
Dobrze, że napisałaś.
Nieraz jest tak, że nystatyna nie pomaga, w aptece można kupić np., płyn do pędzlowania.
Obrzęk limfatyczny jest spowodowany chorobą, ogólny lekarz może przepisać leki.
Fajnie ma tata z Wami, rozpieszczajcie go nadal. |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-05, 19:13 Temat: bardzo prosze o pomoc w odczytaniu ct pzry guzie pluc mojego |
soraj, co u Was słuchać ? |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-07-04, 21:19 Temat: bardzo prosze o pomoc w odczytaniu ct pzry guzie pluc mojego |
Kochani co u Was ? |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-06-14, 18:17 Temat: bardzo prosze o pomoc w odczytaniu ct pzry guzie pluc mojego |
soraj, martwiłam się co u Was.
Z tego co piszesz choroba pomalutku postepuje.
W dusznościach może pomóc tlenoterapia. Spytaj w hospicjum czy mogą wypożyczyć koncentator tlenu, ale nie każdemu pomaga, lecz warto spróbować.
Czy tata leży, bo przy dusznościach lepiej tacie bedzie w pozycji siedzącej.
O mroczkach nie wiem, rzężenie, powstaje wskutek obecności w oskrzelach lub jamach płuc wydzieliny. Czy tatę osłuchiwał lekarz?, może ACC troszeczkę ulżyłoby.
Moim zdaniem nie zostało Wam za dużo czasu.
Dobrze, że jesteście z tatą.
Dużo siły przesyłam..... |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-30, 10:34 Temat: bardzo prosze o pomoc w odczytaniu ct pzry guzie pluc mojego |
soraj napisał/a: | Czego teraz sie spodziewac jaka bedzie nastepna faza? |
Wszystko zależy jak wiesz od organizmu.
Pozostało jedynie leczenie objawowe. Tutaj będzie Wam łatwiej bo hospicjum jest bardzo pomocne.
Choroba będzie postępowała, może już zaglądałaś tutaj:http://www.forum-onkologi...isko-vt4837.htm |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-27, 21:55 Temat: bardzo prosze o pomoc w odczytaniu ct pzry guzie pluc mojego |
soraj, wcale tata nie musi wiedzieć, że lekarz jest z hospicjum, powiedźcie, że z przychodni przysłali, lub z Poradni Leczenia Bólu
Lekarza poproście aby nie mówił i że tata nie wie tak naprawdę jak bardzo jest chory.
To są ludzie bardzo taktowni i wiedzą jak rozmawiać z chorymi, w wątkach jest ten temat poruszany.
Dobrze, że wróciłaś |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-21, 21:14 Temat: bardzo prosze o pomoc w odczytaniu ct pzry guzie pluc mojego |
Kochana powiem Ci tak, Ja napewno, jeżeli jest możliwość a chyba jest bo też nieraz zmnieniałam daty lotów, to napewno bym zmieniła.
Chćby dlatego, że jeszcze jest kontakt z tatą i może mogłabyś jeszcze z Nim porozmawiać.
W tym nowotworze, jeżeli nastąpi końcówka, to jest w galopującym tępie, ale tego jak naprawdę jest u Twojego Taty nikt Ci nie powie, bo niestety nie da się. Dla mnie wystarczające są słowa lekarza, które przytoczyłaś.
Druga sprawa, to ta że w razie gdyby tata odszedł wcześniej, to nie darowałabyś sobie, że nie próbowałaś wcześniej przyjechać, ale to tylko moje zdanie. |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-21, 19:39 Temat: bardzo prosze o pomoc w odczytaniu ct pzry guzie pluc mojego |
soraj,tata jest w bardzo ciężkim stanie i wszystko może się zdarzyć. Słusznie się zastanawiasz czy nie przyjechać wcześniej.
Czy tata przyjmuje jakieś posiłki ? |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-18, 19:45 Temat: bardzo prosze o pomoc w odczytaniu ct pzry guzie pluc mojego |
soraj napisał/a: | co to znaczy rozpad?? |
Leczenie radykalne polega na chemio-radio terapii, a rozpad guza jest przeciwwskazaniem do radioterapii. Dlatego nie będzie można kontynuować takiego leczenia.
Rozpad guza jest bardzo złym objawem.
Poczytaj o rozpadzie tutaj - post #42 http://www.forum-onkologi...y-vt2299,30.htm |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-18, 10:23 Temat: bardzo prosze o pomoc w odczytaniu ct pzry guzie pluc mojego |
soraj, rozedmę można zaleczać i zmniejszać jej objawy.
Co do leczenia a rozedmy, nie wiadomo jak część płuc jest nią zajęta i dlatego taką decyzję może podjąć tylko lekarz prowadzący tatę. |
|