1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz prawego płuca |
emes
Odpowiedzi: 201
Wyświetleń: 67900
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-02-23, 17:51 Temat: Guz prawego płuca |
trev aż mi łzy poleciały: radości, bo cieszę się razem z tobą; wzruszenia, bo tyle miłości i ciepła bije z twojego postu i żalu, bo tak strasznie bym chciała, żeby mój "wiatrak" znów na mnie "pomruczał"...
Pozwól tacie - w miarę możliwości - cieszyć się odzyskaną sprawnością. Pamiętam jaki dumny i zadowolony był mój tata, gdy pierwszy raz od początku choroby dał radę umyć się i przebrać sam... Cieszyłam się razem z nim, chwaliłam jakby właśnie zdobył Mount Everest, a drobny szczegół jak bokserki założone tył naprzód skrzętnie zostawiłam dla siebie |
emes
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-02-01, 07:42 Temat: Guz prawego płuca |
W innych kwestiach nie doradzę, ale jeśli chodzi o spanie, to czy próbowaliście z łóżkiem rehabilitacyjnym podniesilnym pod plecami? Mój tata w takiej pozycji oddychał o wiele spokojniej. |
emes
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-01-29, 13:46 Temat: Guz prawego płuca |
trev napisał/a: | bo w praktyce musiałbym dosłownie chwycić za łokieć tam lekarza który już prowadził ojca i kojarzy mniej więcej o co chodzi. |
Nie wiem jakim lekarzem jest ten onkolog, ale ja często tak robiłam z torakochirurgiem, który prowadził mojego tatę. Nigdy nie usłyszałam od niego burkliwego słowa, zawsze odpowiedział ile mógł, ile wiedział. W naszym przypadku się nie udało, ale przynajmniej mam świadomość, że zarówno lekarz jak i ja zrobiliśmy wszystko co się dało... |
|
|