1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Jak żyć po stracie ukochanej osoby |
fioko7
Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 26635
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-04-11, 06:58 Temat: Jak żyć po stracie ukochanej osoby |
Dziękuję wszystkim, którzy napisali mi choć kilka słów otuchy, nawet nie wiecie jakie to dla mnie ważne. Bardzo potrzebowałabym rozmowy, ale pisanie tutaj na forum jest również pewnego rodzaju rozmową i wiele może dać człowiekowi. Czasem nawet łatwiej jest napisać to co się czuje. Dzisiaj kolejny dzień przede mna bez mojego ukochanego. Ja nadal zastanawiam się czy zrobiłam wszystko dla niego? Zastanawiam się że może mogłam szukać leczenia w innym mieście, że powinnam bardziej "kontrolować" lekarzy, czuję że mogłam jeszcze cos zrobić. Nie mogę tez pogodzić sie z tym że mąż zmarł na powikłania po chemii, a nie z samej choroby. Wiem że chemia miała charakter paliatywny ale cały czas jak wielu z was żyłam nadzieją że może jeszcze wyjdzie z tego. Mam żal do lekarzy że nie zrobili wszystkiego, żal do siebie. Cały czas zastanawiam się czy mój mąż mógł jeszcze żyć. |
fioko7
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-04-07, 06:41 Temat: Jak żyć po stracie ukochanej osoby |
Jakby był ktoś zainteresowany to podaję link do mojego bloga http://zyciejestkrotkieal...a.blog.onet.pl/ Stworzyłam go po śmierci mojego męża bowiem pisanie o Nim sprawia że czuję sie troszkę lżej. Chciałabym nawiązać również kontakt z innymi osobami które straciły bliskich i chciałabym się dowiedzieć jak radzicie sobie z ta trudna sytuacją. Ja jestem taka osobą, że potrzebuję się wygadać a nie mam za bardzo z kim porozmawiać, Wiem że najlepiej zrozumieja mnie osoby, które przeszły przez to co ja. Jeśli będzie ktoś chetny to proszę się odezwać do mnie |
fioko7
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-04-04, 09:10 Temat: Jak żyć po stracie ukochanej osoby |
Niedługo minie 2 mies jak odszedł mój kochany mąż. Dopiero powoli dociera do mnie co się stało, że już nigdy nie wróci, nigdy mnie nie przytuli, nie pocałuje. Jeśli jest ktoś na forum kto strcił bliską osobę i będzie chciał nawiązać kontakt to bardzo o to proszę, Jak radzicie sobie po stracie najbliższych? Ja czuję że moje życie nie ma już sensu, bo dotad tego sensu dodawał mi mąż. Nie potrafię bez niego funkcjonować, wszystko robię na siłę , z przymusu. Poza pracą nie jestem w stanie skupić się na innych rzeczach, tylko wciąż rozmyslam. Czuję dodatkowo wyrzuty sumienia, że mogłam zrobić jeszcze więcej dla mojego kochanego skarba. Tak bardzo Go kocham i tak bardzo za Nim tęsknie. |
|
|