1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 3
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak piersi potrójnie ujemny
gaba

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 7018

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2016-12-13, 15:14   Temat: Rak piersi potrójnie ujemny
Wiesz ze strony niewierzącego jest trochę trudno przekonać osobę wierzącą że ona sama ma obowiązki wobec swojego zdrowia i Bóg tego za nią nie załatwi. W Polsce widziałam jak taki przypadek skutecznie załatwiła przyjaciółka chorej rozmawiając z jej proboszczem - on dalej załatwił sprawę. Ale jak to zadziała w Rosji to nie wiem.
gaba

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2016-11-27, 10:58   Temat: Rak piersi potrójnie ujemny
1 Protokóły leczenia opierają się na badaniach które udowadniają że takie leki w takim konkretnym połączeniu i przy takiej konkretnej dawce dają rezultat lepszy niż inne połączenie. Zastępowanie jakiegoś leku drugim z tej samej grupy rezultatu już nie gwarantuje.

2 Taksany są łączone z doxorubicyną w większości schematów sekwencyjnie tzn taksan po leczeniu doksorubicyną.

3 Wg wytycznych NCCN preferowane schematy to AC + T i TC, inne schematy to: AC, FAC/CAF, FEC/CEF, CMF, EC, FEC/CEF + T, FAC + T, TAC. gdzie A - doxorubicin, C- cyclophosphamide, E-epirubicin, F-fluorouracil, M-methotrexate. T -taksany. Jak widzisz nie ma nic podobnego do tego co dostaje Twoja mama. Więc nie jest to rekomendowany protokół międzynarodowy. Ale jak pisałam mogą mieć jakieś własne badania wskazujące na skuteczność takiego połączenia. Ja nie jestem lekarzem ale zastanawia mnie dlaczego w leczeniu tej chorej pominięto cyclophosphamid który jest składnikiem wszystkich schematów.

4 Wyposażenie szpitala nie świadczy o tym czy ma on środki na wszystkie niezbędne leki zarówno podstawowe jak i uzupełniające.
gaba

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2016-11-25, 17:28   Temat: Rak piersi potrójnie ujemny
Po pierwsze nie bardzo było wiadomo co odpowiedzieć, napisałaś że idziesz na konsultacje do prof. Pieńkowskiego więc założyłam że będziesz miała najlepsze informacje wprost od profesora.

Żeby się wypowiadać na temat leczenia to trzeba znać realia danego kraju, a na ten temat to nic pewnego nie wiadomo.
Schemat jaki zastosowano można by nazwać ET i ja nie spotkałam się z takim połączeniem w jednym wlewie - jesteś pewna że to jednocześnie podane? Rosja jest dużym krajem i pewnie mają swoje własne standardy i wytyczne, a ja niestety nic na ten temat nie wiem. Jakbyś chciała sama poszukać (znasz dobrze rosyjski?) to tylko mogę Ci ułatwić o tyle że prawidłowa nazwa w języku angielskim to: Pharmorubicin a bardziej w Europie popularna to Epirubicin. Jeżeli masz jakieś konkretne pytania to chętnie pomogę.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron