1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 2
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Czy to rak płuc?
gaba

Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 13828

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2011-03-24, 12:45   Temat: Czy to rak płuc?
Roczny kaszel trzeba diagnozować, nawet jak w rtg ok. Namów mamę żeby jednak poszła do specjalisty pulmonologa, rodzinny jeżeli stwierdził coś osłuchowo to nie powinien robić kłopotów ze skierowaniem. Nie piszesz nic w swoim wątku, wszystko ok, czy przy tych wszystkich kłopotach rodzinnych odłożyłaś swoje sprawy? Pozdrowienia.
  Temat: Czy to rak płuc?
gaba

Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 13828

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2011-03-18, 12:11   Temat: Czy to rak płuc?
No to tylko Płocka, oni 2 lata temu deklarowali, że zrobią tomografię (chyba to się nazywało niskoemisyjna) każdemu kto palił 20 lat. Ja nie miałam zmian w rtg, ale przewlekły kaszel, dostałam skierowanie od POZ na konsultację do poradni, zapis był za ok 4 tyg, powtórny rtg po 1 wizycie + spirometria, oba bez zmian, więc tomografia bez kontrastu. Pewne zmiany w oskrzelach, płuca na szczęście czyste. Kaszlę dalej, ale wiem dlaczego i już bez niepokoju. To samo może okazać się u Twojej Mamy, cóż lata palenia i to zapylenie w Warszawie robią swoje.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron