1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rozmowa z psychoonkolożką: Daj sobie prawo do słabości |
gaba
Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 7336
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2013-11-16, 21:31 Temat: Rozmowa z psychoonkolożką: Daj sobie prawo do słabości |
Cóż, mnie ten artykuł się bardzo nie spodobał z dokładnie tych samych powodów co Sarze. A pani psychoonkolog chyba nie do końca pomyślała jak go odbiorą chore na raka kobiety (to było w Wysokich Obcasach") z których spora część ma za sobą rozstanie z małżonkiem którego "to przerosło". Ale to chyba taka specyfika problemu. Byłam na dwudniowych psychologicznych warsztatach w COI. Udział brały 3 chore, 2 osoby wspierające i kilka osób zainteresowanych tematem teoretycznie. Przez te 2 dni omówiono dokładnie problemy i przypadki osób wspierających, nas chorych pytano tylko jak widzimy opisywane przez nich sytuacje od strony chorego. Dla omówienia naszych problemów "zabrakło czasu". Ale ja odniosłam wrażenie że i chęci prowadzących warsztaty. Wyszłyśmy z poczuciem że byłyśmy tylko alibi dla tego "projektu". Pomoc chorym jest zadaniem znacznie trudniejszym niż wspieranie rodzin. |
|
|