1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Nasze zwierzaki |
gabi30
Odpowiedzi: 333
Wyświetleń: 110062
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2015-04-29, 16:18 Temat: moje marzenie |
Zawsze chciałam mieć w domu bulteriera. Nie wiem czemu, ale zakochałam się w tym krzywym pyszczku. Zawsze podobały mi się mini pitbule, ale cena ich była zaporowa, może ze względu na rzadkość rasy w Polsce?
Ale do rzeczy: Kolega męża kupił sobie pieska , myślał, że żona się nim zajmie jak on będzie w trasie. Facet jest przedstawicielem handlowym i większość życia spędza w samochodzie. Zajechał do męża na stację paliw, gdzie mąż pracuje z pieskiem w samochodzie.
Okazało się, że piesek nie spełnił oczekiwań żony ( wszędzie sika, robi kupę , wszystko gryzie itp.) a żona jest z tych "co to leżą i pachną". Więc gość zmuszony był wozić psiaka ze sobą w długie trasy. Nie było to wygodne tak dla właściciela jak i dla pieska. Pitbul potrzebuje się wybiegać a nie siedzieć pół dnia przywiązany szelkami do siedzenia. Ze złości pożarł facetowi całe przednie siedzenie . Troszkę się rozpisałam, ale dochodząc do sedna, kolega zadzwonił do męża i zapytał czy nie wzięlibyśmy pieska, odda za darmo byle się pozbyć kłopotu .
Pomimo, że ledwo dycham, rzadko wstaję z łóżka ten mały psiaczek postawił mnie na nogi. Co prawda nie ujął mi bólu, ale chodzę codziennie na krótkie spacerki, na dłuższe zabiera pieska mój syn.
I jak tu nie wierzyć, że marzenia się spełniają?
Nigdy w życiu nie stać by mnie było na takiego pieska, a dostałam go za darmo z klatką domową, legowiskiem, zapasem karmy chyba na cały rok i całym worem zabawek.
Piesek ma tak dziwne imiona i przydomki, że ciężko powtórzyć, nazwałam go więc skrótowo od imienia z metryki, czyli Abi.
Tu mój mały cukiereczek z bardzo smutnymi oczkami, ale to tylko pozory :-).
Pozdrawiam zwierzakowo Gabi
|
gabi30
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-04-30, 19:14 Temat: Nasze zwierzaki |
Dzięki wielkie, jak tylko zdjęcia umieszczę na serwerze forum podam Ci adres. Będziesz mógł obejrzeć swoje dzieło . Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję. |
gabi30
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-04-29, 14:32 Temat: Nasze zwierzaki |
Na temat papug mogłabym gadac godzinami, pomagają zapomnieć po co jestem na tym forum.
Jak masz więcej zdjęć byłabym ogromnie wdzięczna. A żałobnica w naturze to ogromny rarytas . Udzielam się na forum papuzim, jeśli wyraziłbyś zgodę na umieszczenie tam zdjęć z podaniem autora oczywiście byłoby super. niewiele osób ma to szczęście zobaczyć papugi w środowisku naturalnym, widzą je zazwyczaj w klatkach . U mnie papugi są w klatce tylko na noc z uwagi na ich bezpieczeństwo. W ciągu dnia dom mają do dyspozycji.
Tu na zdjęciu mały żakuś , ma 8 miesięcy:
Druga papuga ma już 18 lat. |
gabi30
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-04-29, 06:29 Temat: Nasze zwierzaki |
Kangur w Polsce obowiązują międzynarodowe przepisy CITES o zakazie odłowu dzikich ptaków. Ale można rozmnażać papugi żyjące w niewoli. Stąd też pochodzą papugi moich znajomych.
Ja osobiście mam dwie papugi żako, koleżanka ma natomiast dwie kakadu żółtoczube ( te ze zdjęcia, które wkleiłaś ). Samiczkę ma już od dawna, samca sprowadzała z Niemiec. Ceny kakadu żółtoczubej w Polsce oscylują w granicach 7000zł.
Mogę zdjęcie podkraść? |
gabi30
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-04-28, 05:44 Temat: Nasze zwierzaki |
Kangur piękne papugi. Mój kolega hoduje szkarłatki. Koleżanka natomiast hoduje kakadu wielkie. Drą dzioba niesamowicie. Moje żakusie przy nich to milczące istotki. Chyb asię wyprowadzę do ciepłych krajów ,żeby mieć kontakt z papugami. Tylko musiałabym się zastanowić gdzie? Czy to Australii, czy do Afryki skąd pochodza żaczki |
gabi30
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-04-20, 08:35 Temat: Nasze zwierzaki |
zosia bluszcz napisał/a: |
wielkie jak gesi, biale z jaskrawo-zoltym czubem cockatoos
|
Wiele bym oddała aby zobaczyć kakadu na żywo. Papugi to moja miłość. Może byś podesłała jakiś filmik lub chociaż foty? |
gabi30
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-04-19, 21:54 Temat: Nasze zwierzaki |
Ja również się pochwalę swoimi ukochanymi zwierzaczkami:
Szczurki, tylko niektóre z mojego stadka
Ukochane papugi:
|
|
|