1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 7
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Nasze zwierzaki
gabi30

Odpowiedzi: 333
Wyświetleń: 110062

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2015-04-29, 16:18   Temat: moje marzenie
Zawsze chciałam mieć w domu bulteriera. Nie wiem czemu, ale zakochałam się w tym krzywym pyszczku. Zawsze podobały mi się mini pitbule, ale cena ich była zaporowa, może ze względu na rzadkość rasy w Polsce?
Ale do rzeczy: Kolega męża kupił sobie pieska , myślał, że żona się nim zajmie jak on będzie w trasie. Facet jest przedstawicielem handlowym i większość życia spędza w samochodzie. Zajechał do męża na stację paliw, gdzie mąż pracuje z pieskiem w samochodzie.
Okazało się, że piesek nie spełnił oczekiwań żony ( wszędzie sika, robi kupę , wszystko gryzie itp.) a żona jest z tych "co to leżą i pachną". Więc gość zmuszony był wozić psiaka ze sobą w długie trasy. Nie było to wygodne tak dla właściciela jak i dla pieska. Pitbul potrzebuje się wybiegać a nie siedzieć pół dnia przywiązany szelkami do siedzenia. Ze złości pożarł facetowi całe przednie siedzenie ;) . Troszkę się rozpisałam, ale dochodząc do sedna, kolega zadzwonił do męża i zapytał czy nie wzięlibyśmy pieska, odda za darmo byle się pozbyć kłopotu :uuu: .
Pomimo, że ledwo dycham, rzadko wstaję z łóżka ten mały psiaczek postawił mnie na nogi. Co prawda nie ujął mi bólu, ale chodzę codziennie na krótkie spacerki, na dłuższe zabiera pieska mój syn.
I jak tu nie wierzyć, że marzenia się spełniają?
Nigdy w życiu nie stać by mnie było na takiego pieska, a dostałam go za darmo z klatką domową, legowiskiem, zapasem karmy chyba na cały rok i całym worem zabawek.
Piesek ma tak dziwne imiona i przydomki, że ciężko powtórzyć, nazwałam go więc skrótowo od imienia z metryki, czyli Abi.
Tu mój mały cukiereczek z bardzo smutnymi oczkami, ale to tylko pozory :-).
Pozdrawiam zwierzakowo Gabi

gabi30

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2010-04-30, 19:14   Temat: Nasze zwierzaki
Dzięki wielkie, jak tylko zdjęcia umieszczę na serwerze forum podam Ci adres. Będziesz mógł obejrzeć swoje dzieło :mrgreen: . Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
gabi30

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2010-04-29, 14:32   Temat: Nasze zwierzaki
Na temat papug mogłabym gadac godzinami, pomagają zapomnieć po co jestem na tym forum.
Jak masz więcej zdjęć byłabym ogromnie wdzięczna. A żałobnica w naturze to ogromny rarytas :shock: . Udzielam się na forum papuzim, jeśli wyraziłbyś zgodę na umieszczenie tam zdjęć z podaniem autora oczywiście byłoby super. niewiele osób ma to szczęście zobaczyć papugi w środowisku naturalnym, widzą je zazwyczaj w klatkach :-( . U mnie papugi są w klatce tylko na noc z uwagi na ich bezpieczeństwo. W ciągu dnia dom mają do dyspozycji.
Tu na zdjęciu mały żakuś , ma 8 miesięcy:

Druga papuga ma już 18 lat.
gabi30

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2010-04-29, 06:29   Temat: Nasze zwierzaki
Kangur w Polsce obowiązują międzynarodowe przepisy CITES o zakazie odłowu dzikich ptaków. Ale można rozmnażać papugi żyjące w niewoli. Stąd też pochodzą papugi moich znajomych.
Ja osobiście mam dwie papugi żako, koleżanka ma natomiast dwie kakadu żółtoczube ( te ze zdjęcia, które wkleiłaś :mrgreen: ). Samiczkę ma już od dawna, samca sprowadzała z Niemiec. Ceny kakadu żółtoczubej w Polsce oscylują w granicach 7000zł.
Mogę zdjęcie podkraść?
gabi30

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2010-04-28, 05:44   Temat: Nasze zwierzaki
Kangur piękne papugi. Mój kolega hoduje szkarłatki. Koleżanka natomiast hoduje kakadu wielkie. Drą dzioba niesamowicie. Moje żakusie przy nich to milczące istotki. Chyb asię wyprowadzę do ciepłych krajów ;) ,żeby mieć kontakt z papugami. Tylko musiałabym się zastanowić gdzie? Czy to Australii, czy do Afryki skąd pochodza żaczki :mrgreen:
gabi30

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2010-04-20, 08:35   Temat: Nasze zwierzaki
zosia bluszcz napisał/a:

wielkie jak gesi, biale z jaskrawo-zoltym czubem cockatoos

Wiele bym oddała aby zobaczyć kakadu na żywo. Papugi to moja miłość. Może byś podesłała jakiś filmik lub chociaż foty? :mrgreen:
gabi30

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2010-04-19, 21:54   Temat: Nasze zwierzaki
Ja również się pochwalę swoimi ukochanymi zwierzaczkami:
Szczurki, tylko niektóre z mojego stadka

Ukochane papugi:

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron