1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rokowanie rak żołądka |
gabi30
Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 68353
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-03-30, 12:37 Temat: Rokowanie rak żołądka |
Sprinter, przykro mi,że taka diagnoza. Ale nie skrytykuję Twojego dalszego posta, rozumiem Cię. Łapię się na takich samych myślach,żeby to zostawić, nie diagnozować dalej i nie szukać źródła pierwotnego.
Pozdrawiam i trzymaj się ciepło Gabi |
gabi30
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-02-07, 16:52 Temat: Rokowanie rak żołądka |
Witaj Sprinter!
Jak u Ciebie z samopoczuciem? Dostałaś się w końcu do hematologa? Ja w piątek wyszłam ze szpitala, leżałam na gastrologii. Zrobili mi komplet badań,z gastroskopią włącznie. Wg USG są niestety przerzuty na wątrobę i wątpliwy guz przy trzonie trzustki. Wątpliwy bo nie wiadomo co to za guz. Z uwagi na neuroendokrynny charakter mojego nowotworu leczona jestem chemioterapią niestandardową w postaci leku Sandostatin LAR 30mg , podawana raz w miesiącu. Miałam sporą przerwę ( operacja a potem powikłania) w podawaniu leku, w styczniu otrzymałam następną dawkę i stał się cud. Ustąpiły biegunki , nie całkiem ale na tyle,że mogę w miarę normalnie funkcjonować. Niestety okropne bóle brzucha są nadal. Lekarka z poradni paliatywnej przepisała mi oprócz plastrów Sevredol i na razie pomaga. Dostałam kopa w tyłek z tymi przerzutami. Nie spodziewałam się ,że tak szybko mnie dopadną.
Pozdrawiam Gabi |
gabi30
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-01-10, 20:25 Temat: Rokowanie rak żołądka |
Witaj!
Dziś odebrałam wyniki, tak jak myślałam hemoglobina troszkę słaba :10,3. Na swoim wątku wrzucę całe wyniki. Na 18 stycznia mam się zgłosić na podanie chemii. A na 24 stycznia mam wizytę u gastrologa, może coś poradzi na te biegunki. A jak u ciebie z samopoczuciem? Ja słabieńka jestem.
Pozdrawiam gabi |
gabi30
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-01-07, 08:53 Temat: Rokowanie rak żołądka |
Witaj Sprinter!
Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Tak jak pisałaś ja też wsuwam banany, dobrze robią na zbolałe jelita.Pieczywo tylko kilkudniowe, świeżego nie ruszam, bo zatyka.Zauważyłam,że źle na mnie działają ziemniaki i makarony. Biegunki mam bezustanne,wykańczające. Bez względu na to co zjem. Są pojedyncze dni, kiedy nie muszę okupować toalety, wtedy od razu chce się żyć. O wit. B12 dowiedziałam się z forum, ani w szpitalu ani później na kontrolach nikt mi jej nie zalecił. Obecnie przyjmuję zastrzyki z Milgammy. Mam natomiast problem z bólem. Rodzinny zmienił mi plastry przeciwbólowe, do grudnia brałam Transtec , obecnie biorę Matrifen. Zmieniły się ceny od stycznia. W grudniu Transtec był bezpłatnie, obecnie 65 zł . Nie wiem czy moje bóle nie są przypadkiem spowodowane obecnym przy zespoleniu ropniem? Mam nadzieję,że to od tego bo na dłuższą metę ciężko będzie tak się męczyć. Jestem osłabiona i " źle wyglądam". Mam okropnie bladą i szarą cerę. W poniedziałek odbieram wyniki morfologii, zobaczymy czy nie ma anemii. Bardzo Ci sprinter dziękuję za rady, jak będę miała pytania pozwolę sobie napisać na priv. A Tobie życzę dużo sił do walki z tym skorupiakiem.
Pozdrawiam gabi |
gabi30
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-01-05, 18:30 Temat: Rokowanie rak żołądka |
Sprinter, ja chętnie poprosiłabym o informacje jak dajesz radę, co jesz i jak u Ciebie z biegunkami? Ja jestem 6 miesięcy po usunięciu żołądka i powiem szczerze,że mam już dość bólu. O biegunkach i bolesnych skrętach jelit nie wspomnę.
Pozdrawiam Gabi |
|
|