1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 4
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: RAK ŻOŁĄDKA
gabi30

Odpowiedzi: 76
Wyświetleń: 49705

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-03-08, 18:16   Temat: RAK ŻOŁĄDKA
Tu masz odżywkę białkową, sama jej używam
http://www.doz.pl/apteka/...r_proszek_225_g
gabi30

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-02-16, 21:41   Temat: RAK ŻOŁĄDKA
s122 , kupcie mamie Nutridrinki ubogoresztkowe lub bezresztkowe, są wskazane po resekcji żołądka. Na każdym opakowaniu jest napisany rodzaj, na moim dla przykładu: Dieta wysokokaloryczna,ubogoresztkowa,bezmleczna.
Pozdrawiam Gabi
gabi30

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-02-08, 12:07   Temat: RAK ŻOŁĄDKA
Strasznie Ci współczuję,że doszło do takiej sytuacji. Jak pisałam już wcześniej ja bym nie odpuściła i poszłabym ze skargą do dyrekcji. Wiem,że zdania na ten temat są podzielone. Piszę tylko co zrobiłabym ja. Miałam podobną sytuację z dylematem czy zgłaszać skargę czy nie. Sprawa dotyczyła mojego dziecka i szkoły. Też mi radzono aby nic nie robić bo odbije się na dziecku, nauczycielki będą się mścić. Zrobiłąm jednak jak podpowiadał mi rozum. Skarga poszła do kuratorium, zrobiła się w szkole zadyma i wszystkie nauczycielki zrobiły się słodkie jak miód. Nikt się na synu nie mścił, bo mama zadymiała.
Wiem,że tu jest sytuacja inna, gorsza bo dotyczy pacjenta. Dlatego ja bym tego nie zostawiła. Co to znaczy ,że pielęgniarka będzie się mściła? Po interwencji siedziałabym przy mamie cały czas patrząc personelowi na ręce. Nie można odpuszczać, bo poczują bezkarność. Człowiekowi w takim stanie należy się szacunek i odpowiednia opieka. Nikt nie wymaga od pielęgniarek aby robiły coś ponadto co muszą.
Pozdrawiam gabi
gabi30

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2012-02-07, 15:53   Temat: RAK ŻOŁĄDKA
Smuci mnie to co piszesz. Nie wiem gdzie mama miała operację, ale ja wspominam to całkiem inaczej. Co szpital to obyczaj jak widać. W CO na Wawelskiej piekę miałam świetną, zabezpieczenie przeciwbólowe również. Jeśli chodzi o chodzenie to jest ono konieczne,żeby nie doszło do zakrzepicy u pacjenta zbyt długo leżącego. Nie jest to wymysł pielęgniarek, taka jest konieczność. Co do reszty problemów, ja bym od razu poszła ze skargą do dyrekcji szpitala. Trzymaj się i dużo zdrowia dla mamusi.
Pozdrawiam Gabi

[ Dodano: 2012-02-07, 15:58 ]
Jeśli chodzi o OIOM to być może mama leżała na sali pooperacyjnej a nie na OIOMIe. Ja leżałam na OIOMie i pielęgniarka była cały czas i to nie jedna. Siedziała za szybą, w salce byłam tylko ja i jeszcze jedna pacjentka. Na sali pooperacyjnej natomiast pielęgniarka rzeczywiście może dochodzić co jakiś czas.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron