1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak szyjki macicy płaskonabłonkowy rogowaciejący |
goja
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 4588
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-11-24, 11:00 Temat: Rak szyjki macicy płaskonabłonkowy rogowaciejący |
Niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na pytanie jak się ma osteoporoza do radio i chemioterapii :( Mam nadzieję, że lekarze dobiorą odpowiednie leczenie by skutecznie walczyć z chorobą a jednocześnie nie pogłębić osteoporozy. Co do lekarzy to oni niestety często są niezbyt rozmowni, można wtedy przed wizytą napisać sobie na kartce wszystkie pytania do lekarza i zadawać je podczas wizyty, domagać się odpowiedzi. Pacjent ma prawo do informacji o swoim leczeniu...
Trzymam mocno kciuki za Panią i Babcię. Nie dajcie się! |
Temat: Rak szyjki macicy płaskonabłonkowy rogowaciejący |
goja
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 4588
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-11-19, 18:37 Temat: Rak szyjki macicy płaskonabłonkowy rogowaciejący |
G2 to średni stopień złośliwości, T1b oznacza że guz jest inwazyjny ale nisko-zaawansowany.
[M-54000] jest to numer danego rozpoznania.
Czy babcia miała robione jakieś inne badania np tomografie komputerową?
Nie jestem lekarzem ale raczej nie wydaje mi się że nowotwór w pierwszej kolejności przerzutuje do lokalnych węzłów chłonnych, a dopiero później następuje dalszy rozsiew.
W takim wypadku należałoby zrobić TK aby to wyjaśnić.
Biopsja węzła została wykonana więc trzeba poczekać na wynik.
Rokowań na pewno nikt nie podejmie się oszacować jeśli nie wiadomo nic o węzłach chłonnych
Pozdrawiam |
|
|