1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znaleziono 1 wynik
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: To jakieś science fiction :(
gosiaa

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 6061

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-08-26, 06:19   Temat: To jakieś science fiction :(
baha, witaj
mój tata też ma DRP. Jak napisała Justyna, nie ma jednej recepty, reguły, procedury...
Na pewno nie można walic nikogo niczym młotem: umierasz, to już koniec. Jednak wydaje mi się, że z szacunku dla osoby chorej powinna ona znac swój stan. Bardzo ważny jest sposób, w jaki się to zrobi- stopniowanie wiadomości jest najważniejsze. Większośc chorych sama się orientuje, jak sprawa wygląda- niektórzy po prostu nie chcą o tym rozmawiac- i to też trzeba uszanowac.

Mój tata na początku wypierał chorobę- powtarzał, że to pomyłka, że to nie jego badania i wyniki. Potem był moment załamania, złości i gniewu. Teraz jest już jakieś tam pogodzenie, jakieś tam- bo chce życ!

Chory powinien wiedziec- po to, aby zdążył nie tylko uporządkowac swoje sprawy. Ale głównie po to, by ten damy mu czas spędzic z ukochaną rodziną, by zdążyc powiedziec, jak bardzo nas kocha i cieszyc się każdym dniem, promieniem słońca i kroplą deszczu.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron