Autor |
Wiadomość |
Temat: Proszę o pilną odpowiedź |
ileene
Odpowiedzi: 154
Wyświetleń: 62497
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2017-07-13, 17:52 Temat: Proszę o pilną odpowiedź |
Przykro mi |
ileene
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-12-06, 17:57 Temat: Proszę o pilną odpowiedź |
Najlepiej to zadzwoń na oddział chirurgii tam gdzie Mąż był operowany, powiedz, że jest weekend oraz jak to dokładnie wygląda i chirurg Ci powinien powiedzieć co i jak. Być może każe przyjechać lub może zaleci telefonicznie jakieś maści/żele np. UniGel. Nie czekać do poniedziałku. |
ileene
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-10-29, 11:10 Temat: Proszę o pilną odpowiedź |
Agniemich napisał/a: | I tak się zastanawiam, że tyle badań: tomografy, gastroskopie itp. Dla niech to kolejny przypadek, a dla mojego męża to życie. Czujemy się zawiedzeni. Ja staram się wytłumaczyć mężowi że taka była konieczność |
Wasza reakcja jest zrozumiała, byliście nastawieni na inny scenariusz. Weź pod uwagę to, że obraz TK czy inne badania to jedno, a co zobaczą chirurdzy po otwarciu to drugie. Nieraz tak jest, że podczas operacji okazuje się, że trzeba to inaczej ‘rozegrać’, nie ma innego wyjścia. Także to była konieczność, nie inaczej. |
ileene
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-09-30, 18:52 Temat: Proszę o pilną odpowiedź |
Agniemich napisał/a: | Kolejna "fajna rzecz"w zaleceniach lekarskich, a jakże w punkcie 2. Proszę wykonać badanie TK - skierowanie wyda taki i taki. |
Jeżeli masz to w zaleceniach na wypisie, to idź z tym wypisem i skierowaniem, które masz do rejestracji tk, powiedz o terminie wizyty u chirurga i operacji - wydaje mi się, że nie powinno być problemu, w każdym razie spróbuj tak zrobić. Najwyżej wyślą Cie do lekarza o dopisanie 'pilne'. |
ileene
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-09-30, 14:04 Temat: Proszę o pilną odpowiedź |
Nie rozumiem, jak można robić operację na podstawie badania z lipca i mówić, że jak zrobicie to tk to byłoby dobrze, bo oni zerkną na to, ale nie ma konieczności - ja bym poszła do tego lekarza i poprosiła o uzasadnienie, dlaczego odmawiają zrobienia tk, czym się kierują przy takim a nie innym postępowaniu, bo moim zdaniem (może się mylę) takie podejście lekarzy jest żałosne i śmieszne. I dodatkowo lekceważące. Może mają rentgen w oczach…
Poza tym jak masz możliwość podjechać do rejestracji tk i tam spróbować załatwić, powiedzieć kiedy macie termin operacji i może się uda, trzeba próbować, z tym lekarzem jeszcze też jakoś pogadać, może zmieni zdanie. Do ordynatora też można pójść.
W razie czego tk prywatnie to już musisz zacząć szukać, ale mimo ustalenia terminu próbować jeszcze w szpitalu, bo może akurat ktoś odpadnie. |
ileene
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-08-19, 09:53 Temat: Proszę o pilną odpowiedź |
Dobrze, że gdziekolwiek udało się Wam dostać do chirurga i jest już wdrożone leczenie.
[ Dodano: 2014-08-19, 10:59 ]
Myślę też, aby na następnej wizycie u Waszego lekarza, zapytać co w takiej sytuacji robić, jeśli się powtórzy, gdzie wtedy jechać, bo jakby nie było jesteście teraz pod opieką Instytutu. |
ileene
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-08-18, 09:39 Temat: Proszę o pilną odpowiedź |
najlepiej w formie zastrzyków np. clexane |
ileene
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-08-18, 08:01 Temat: Proszę o pilną odpowiedź |
Jeśli ból nie ustępuje, a jest coraz gorzej po stosowaniu niesteroidowego leku przeciwzapalnego, to w takim układzie konieczna jest antybiotykoterapia, zadzwoń/pojedź do CO lub nawet do lekarza POZ, też przepisze. Powiedz o wszystkich dotychczas stosowanych lekach - heparin i aulin.
Heparin powinien lekarz zostawić do smarowania. |
ileene
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-08-12, 13:00 Temat: Proszę o pilną odpowiedź |
Jeśli chodzi o heparynę to polecam Heparin-Hasco w żelu.
Natomiast jak ta ręka boli i spuchła to może warto jak będziecie na następnej chemii zapytać/poprosić lekarza o założenie portu, bo to się może powtarzać. |
|