Autor |
Wiadomość |
Temat: Zmiany w szyjce macicy |
infinity
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 11986
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-03-04, 11:29 Temat: Zmiany w szyjce macicy |
Mozesz tak aplikowac moim zdaniem.
Ale ciekawe -jakiej firmy masz masc?
Kiedy masz dostac okres? Leczenie najlepiej po miesiaczce, zebys nie musiala przerywac
[ Dodano: 2013-03-04, 11:33 ]
Ten krem masz 3% ?
Sklad :
Zawartość substancja czynna - kwas benzilo-amino-metylo-izotiazolokarboksylowy
Denotiwir 30mg, Metylu hydroksybenzoesan 1mg, Propylu hydroksybenzoesan 0,5mg, podłoże kremowe do 1g.
Jesli tak to smaruj globulki smialo |
infinity
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-03-04, 11:10 Temat: Zmiany w szyjce macicy |
Nie znalam tego leku wiec spr i wyczytalam w zastosowaniu,ze do leczenia opryszczki narzadow plciowych
Po takim arsenalu lekow bedziesz zdrowa jak ryba |
infinity
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-03-04, 06:44 Temat: Zmiany w szyjce macicy |
Ktory jest na opryszczke?
[ Dodano: 2013-03-04, 07:22 ]
"powiedzail ze moje wyniki to praktycznie norma ale musi byc leczenie "
Nie ma u Ciebie nic podejrzanego ONKOLOGICZNIE
Ja np.mam CIN 1 jak setki innych kobiet i pozostajemy pod kontrola lekarza.
Nie zakladam tu watku o mojej szyjce macicy bo jest to forum ONKOLOGICZNE, ktore pomaga chorym na nowotwory.Ten dzial pelen jest kobiet,ktore uslyszaly ta okrutna diagnoze i wlacza teraz o zycie i zdrowie.
Kobiety z wycietymi macicami bylyby przeszczesliwe majac taki wynik jak Ty czy ja
[ Dodano: 2013-03-04, 08:08 ]
Nastepnym razem pionformuj lekarza o swoich obawach oraz watpliwosciach.
Np " kiedy wykonac nastepna cytologie?", " co jesli ponowny wynik bedzie nieprawidlowy", " co moj wynik dokladnie oznacza bo boje sie raka " |
infinity
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-03-01, 13:51 Temat: Zmiany w szyjce macicy |
I nie stresuj sie! Wirus hpv uaktywnia sie gdy organizm jest oslabiony.
Kup porzadny plyn do higieny intymnej z paleczkami kwasu mlekowego( np Ziaja ) kupuj bawelniana bielizne, wysypiaj sie - spytaj w aptece o jakies globulki z kwasem mlekowym:)
Po wyleczeniu stanu zapalnego mozesz zobaczyc piekna II
Po prostu sie kontroluj a lekarz niech dokladnie zbada Ci szyjke macicy. |
infinity
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-03-01, 13:30 Temat: Zmiany w szyjce macicy |
Cytologia pobierana szczoteczka jest bardziej dokladniejszym badaniem.
Kolposkopia pozwoli lekarzowi obejrzec zmiany w duzym powiekszeniu
Ja robilam cytologie co roku -wg starej skali Pap mialam zawsze II.ostatnie badanie w Pl patyczkiem I a za rok badanie w UK szczoteczka i CIN 1
Nie mialam pobieranych wycinkow przy kolposkopii gdyz nie bylo takiej potrzeby. Cytologie mam co roku wraz kolposkopia.
Od zmian dysplastycznych niskiego stopnia do rak dluga droga
Napisz jakie rozwiazanie zaproponowal lekarz a przed kontrolna cytologia zorientuj sie, w ktorym gabinecie pobieraja material do badania szczoteczka
Pozdrawiam |
infinity
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-03-01, 10:00 Temat: Zmiany w szyjce macicy |
Cytologie mialas pobierana patyczkiem czy szczoteczka ?
[ Dodano: 2013-03-01, 10:46 ]
Czy lekarz zaproponowal kolposkopie ?
Pozdrawiam |
|