1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Długotrwałe dolegliwości pulsującego szumu w uchu |
iwka3219
Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 39466
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-10-10, 11:37 Temat: Długotrwałe dolegliwości pulsującego szumu w uchu |
Mikalika,
Powiem tak , ja wedrowalam od laryngologa do alergologa, pulmonologa, internisty chyba 2 lata. Kazdy mial inna koncepcje i inna metode leczenia.
Bylam wykonczona, ale sie zaparlam i w koncu jednemu powiedzialam, ze ja juz nie bede nigdzie chodzic ( a bylo tak ze 2 tyg zwolnienia, 2 tyg w pracy i tak na okretke )
I ze nie wyjde jesli nie otrzymam konkretnych skierowan lub formalnego wyjesniania dlaczego kazdy lekarz ma inna koncepcje leczenia mnie.
Od tej pory jestem dosc stanowcza i nieustepliwa jesli chodzi o zdrowie ( naleze do tej grupy pacjentow, ktorzy sie wyklocaja z usmiechem na twarzy )
Ty tez nie ustepuj i pytaj, draz i nieustepuj - chodzi o Twoje zdrowie I daj znac co powie ta 5 glowa
Sciskam
Iwona
P.s Ten cien to rzeczywiscie moze byc przerost blony sluzowej , tylko taki przerost przewaznie spowodowany jest przewleklym stanem zapalnym |
iwka3219
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-10-10, 09:47 Temat: Długotrwałe dolegliwości pulsującego szumu w uchu |
Zatoka klinowa, jest najmniej poznana zatoka , jest bardzo trudna diagnostycznie, ze wzgledu na polozenie. ( powiedzmy tuz pomiedzy nosem a kacikami wew. oka )
Bol glowy , jest bardzo charakterystyczny dla zapalenia zatok, w tym zatoki klinowej.
Do tego moga dochodzic - szumy uszne, pulsownie, zapalenia spojowek,lazawienie, wrazenie ucisku, rozpierania w czole i kolo uszu , szyi, przewlekly katar, kichanie , stany podgoraczkowe.. i wiele innych .
Zatoki leczy sie dosc trudno, szczegolnie klinowa. Najczesciej jest to dosc dluga antybiotykoterapia, czasami wspomagana sterydami lub zabiegiem chirurgicznym.
Nie zawsze brak objawow, swiadczy o braku problemu z zatokami.
Czesto taki stan przewlekly w zatokach jest bezobjawowy, lub bardzo skapoobjawowy, az do nasilenia dolegliwosci
Z wlasnego doswiadczenia wiem, jak zatoki potrafia nabroic w naszym organizmie.
Jezeli lekarz widzial opis MR , zmienilabym lekarza, albo poprosila o wyjasnienie i dalsza diagnostyke.
Na Twoim miejscu , udalbym sie do naprawde dobrego lekarza laryngologa. |
iwka3219
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-10-08, 17:45 Temat: Długotrwałe dolegliwości pulsującego szumu w uchu |
w rezonansie masz opis - masywne zacienienie zatoki klinowej ...
Czy przypadkiem nie masz przewleklego stanu zapalnego w zatokach ?Zacienienie w obrazie MR to sugeruje . Chore zatoki moga powodowac szumy uszne .
Skonsultuj to z dobrym lekarzem laryngologiem
Skad jestes ?
ew. badanie doplerowskie , usg tarczycy |
iwka3219
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-10-06, 22:23 Temat: Długotrwałe dolegliwości pulsującego szumu w uchu |
Czy mialas wykonywane badania sluchu ? ( audiomeryczne, elektrochleografia etc ) , badania rownowagi ?
Czesto szumy uszne sa spowodowane zla praca blednika... |
|
|