Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak piersi mikroinwazyjny z przerzutami lokalnymi |
ja100
Odpowiedzi: 71
Wyświetleń: 53266
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-08-08, 07:43 Temat: Rak piersi mikroinwazyjny z przerzutami lokalnymi |
witaj kolor
oj to nie dobrze, że Cię tak boli!! trzeba szybko na to zareagować, bo kurde, musisz ćwiczyć kobito. ja i ćwiczę i chodzę na masaże, i cały czas ta ręka wydaje mi się nie "fajna".
powodzenia i pozdrawiam:):) |
ja100
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-07-28, 14:19 Temat: Rak piersi mikroinwazyjny z przerzutami lokalnymi |
gaba58 napisał/a: | Ćwiczysz? |
no właśnie, jak ćwiczenia? |
ja100
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-07-25, 13:48 Temat: Rak piersi mikroinwazyjny z przerzutami lokalnymi |
kolor wg. mnie to na razie ogólnie 400 ćwiczeń i tak z dnia na dzień więcej, więcej....
kolor napisał/a: | po ilu dniach bez problemu ułóże się do naświetlan? |
nie wiem? może po miesiącu, może szybciej?
ciężko mi powiedzieć jak Ty dojdziesz szybko do pełnej sprawności ręki. ja jestem 8 tyg. po mastektomii. przypominając sobie początki moich ćwiczeń- powoli, mozolnie, bardzo ciężko, bolało, rwało itd..- wiem, że można się zniechęcić. później, jak rękę coraz wyżej podnosiłam to aż mi się chciało ćwiczyć, widziałam efekty i to było fajne |
ja100
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-07-25, 11:52 Temat: Rak piersi mikroinwazyjny z przerzutami lokalnymi |
kolor napisał/a: | Czy wyjęcie drenu boli? |
spokojnie Kolor- nie boli
co do chłonki to tak jak gaba58 napisała- każdy organizm jest inny.
co do ćwiczeń podejź do tego bardzo serio- ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz, no i oczywiście masaże.
jak jestem u lekarza i spotykam kobiety, które miały operację w tym samym czasie co ja i jak widzę dokąd sięgają tą chorą ręką to jestem w szoku! bo leciutko podniosą i- oj boli, dalej nie dam rady!
no kurcze! ma najpierw boleć, żeby później nie bolało
pozdrawiam |
ja100
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2010-07-24, 21:41 Temat: Rak piersi mikroinwazyjny z przerzutami lokalnymi |
kolor napisał/a: | Dziś minął już dziewiąty dzień z rurką pod pachą. |
kolor napisał/a: | Jest to wygodne, bo nie trzeba jeżdzić na sciagnięcie chłonki... |
Witaj Kolor
ja miałam ściągnięty dren 3 dni po operacji, fakt zbierała mi się chłonka, ale wolałam jeździć na ściąganie tym bardziej że mam nie daleko.
pozdrawiam i życzę wytrwałości w rechabilitacji ( oj wkurzałam się na początku na te ćwiczenia i masaże ) |
|