1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: karolinax - komentarze |
jagusia
Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 22204
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-07-12, 09:12 Temat: karolinax - komentarze |
Myślę, że po pełnym leczeniu lekarz może stwierdzić: "Nie ma pani raka", jednak nie zagwarantuje braku przerzutów po 2-3 latach, bo to nie jest w jego mocy, nie jest do przewidzenia. Musimy żyć normalnie, a z drugiej strony kontrolować sytuację i być pod stałą opieką onkologa. |
jagusia
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-07-09, 10:54 Temat: karolinax - komentarze |
Myślałam o Tobie... czekałam na wiadomości, co z Twoim drugim zabiegiem.Cieszę się , że jesteś w dobrej formie.
Dowcip wczorajszego dnia - zrobiono mi w szpitalnym laboratorium wyniki krwi: elektrolity, czas protobinowy , morfologię i ...hormon prostaty PSA.Wyszedł dodatni : 0,4 Normalnie przeobrażam się w mężczyznę. To jestem on czy ona? |
jagusia
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-06-26, 21:55 Temat: karolinax - komentarze |
Wiem, że do CO nie jest łatwo się dodzwonić, ale próbuj do skutku.Czekam na informacje od Ciebie.
Możesz jeszcze zadzwonić do Gliwic, żeby zorientować się, jak oni mogą rozwiązać Twój problem (powiedz szczerze,jak wygląda sytuacja w W-wie i podaj swoje wyniki). Będziesz miała oraz sytuacji-jak długo czekasz w Warszawie i w jakim terminie wizytę konsultacyjną zaproponują w Gliwicach.
[ Dodano: 2013-06-26, 22:57 ]
PS Ja też nie wiem, jak radziłabym sobie bez wiary. |
jagusia
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-06-23, 20:11 Temat: karolinax - komentarze |
Rozumiem, co przeżywałaś. Ja również czułam strasznie, kiedy usłyszałam, że jestem razem z innymi przekazana do innego szpitala i znowu muszę czekać, nie wiadomo ile, nie wiadomo, kto będzie konsultował, operował itp. Myślę, że przepłakanie trudnych chwil jest bardzo potrzebne i nie świadczy o załamaniu czy słabości, a świadczy o tym, że jesteśmy ludźmi. Mamy prawo do uczuć, do smutku z powodu zaistniałej sytuacji, złości na system, złości z... bezradności , bo wiele spraw związanych z naszym leczeniem często nie zależy od nas (np.termin operacji,badania,itp.).
Dziś cieszę się, że dowiedziałam się prawdy o operacji. Dzięki temu mogę szukać pomocy np. w innym szpitalu. Myślę , że dla Ciebie to też była potrzebna informacja - teraz możesz reagować, oczekiwać konkretnego terminu a jeśli będzie bliżej nieokreślony- rozmawiać z Gliwicami. Gdyby ta wiadomość o przeniesieniu operacji do nas nie dotarła, czekałybyśmy w ...niewiedzy, nie wiadomo, ile. Pewnie takich czekających jest wielu.
Jesteś wierząca - podoba mi się Twój podpis.
Bóg czuwa nad nami i dobrze się stało, że prawda wyszła na jaw.Pozdrawiam |
jagusia
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-06-22, 06:58 Temat: karolinax - komentarze |
Trzymam kciuk. Jeżeli nie będziesz miała wyznaczonego terminu w W-wie - dzwoń do Gliwic, przedstaw swoją sytuację, podaj rozpoznanie. Daleko, ale warto -walczysz przecież o siebie! Tam termin raka brodawkowego do operacji-3 tyg.-piszę na podstawie tego, co widziałam (była ze mną u chirurga dziewczyna z Twoim typem nowotworu ). Termin operacji jest ustalany na wizycie, nie czekasz na telefon.
Twoja historia bardzo mnie poruszyła, jest trochę podobna do mojej -"To tylko podejrzenie raka, może pani czekać"-pewnie też to słyszałaś i czekałaś 6 miesięcy. Teraz nie czekaj. Z tego , co przeczytałam wynika, że masz jasne rozpoznanie i potrzebujesz konkretnych rozwiązań.
Chciałabym Ci pomóc, szkoda, że nie ma możliwości porozmawiania prywatnie.
Byłam w Gliwicach, rezerwowałam hotel przy CO, żeby pojechać na wizytę.
[ Dodano: 2013-06-22, 08:04 ]
Lekarze, mimo chęci pomocy i życzliwości, nie przeskoczą procedur formalnych. System utrudnia funkcjonowanie nie tylko chorym. |
|
|