1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający |
jo_a
Odpowiedzi: 208
Wyświetleń: 85222
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-06-28, 18:21 Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający |
Cytat: | czy mogę wziąć kąpiel czy tylko prysznic? |
Jeżeli kąpiel - to nie w gorącej wodzie i nie przesadzać z siedzeniem ( wannie). Starać się nie podnosić za ciężkich rzeczy i nie forsować zbytnio. Ale ogólnie, jeżeli nic się nie będzie działo, to w poniedziałek możesz iść na rower |
jo_a
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-06-26, 17:48 Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający |
Cytat: | Ale to w znieczuleniu ogólnym? |
Tak, ja miałam w zupełnym, trwało to może z 15 minut. Jeżeli też będziesz miała w "trybie jednego dnia" przygotuj się jak do normalnego przyjęcia do szpitala. Koszulka (nie pidżama), kapcie, szlafrok, nie zapomnij o wkładkach! (mydła-srydła sobie podaruj).
Po zabiegu do ok. tygodnia trochę ciągnie w brzuchu, jak przy okresie i mogą wystąpić plamienia (po pierwszej abrazji czułam się lepiej niż przy następnej).
Da się przeżyć, powodzenia! |
jo_a
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-06-26, 14:14 Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający |
Cytat: | Ile dni trzeba zostać w szpitalu po zabiegu lyzeczkowania? |
Ja wychodziłam dwie godziny po wybudzeniu. Pozdrawiam |
|
|