Autor |
Wiadomość |
Temat: udział w badaniu klinicznym - zgodzić się czy nie? |
jo_a
Odpowiedzi: 169
Wyświetleń: 50302
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-12-30, 14:45 Temat: udział w badaniu klinicznym - zgodzić się czy nie? |
ultra, możesz pogadać z pielęgniarkami na oddziale, zanieść im czekoladę i kawę... Wiem, że to korupcja, ale czasem inaczej się nie da, dla spokoju własnego sumienia, że chorym jest lepiej.
Jeżeli nie chcesz w ten sposób... To może kup kilka małych butelek z wodą mineralną https://www.google.pl/sea...iw=1033&bih=646
napełnij je do połowy (bo całe mogą być za ciężkie) i naszykuj mamie, żeby miała pod ręką, w łóżku. |
jo_a
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-12-24, 00:42 Temat: udział w badaniu klinicznym - zgodzić się czy nie? |
Cytat: | hospicjum domowe od 3 m-cy, o takie Ci chodzi? |
Tak, o takie. Za słaba pomoc? Nie ustawiają leków jak należy?
Nie wiem w takim razie co doradzić... Ale wydaje mi się, że mama boi się stacjonarnego. Boi się do tego stopnia, że przerzuca ten strach na innych.
Cytat: | ze jak nie chce żeby mi tu w domu umarła to nie ma wyjścia, trzeba ja oddać.:( |
|
jo_a
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-12-24, 00:10 Temat: udział w badaniu klinicznym - zgodzić się czy nie? |
ultra, hospicjum to nie tylko oddział!
Hospicjum to też pomoc w domu. Nie oddajesz mamy do szpitala, a odwiedzają Was osoby, które znają problemy z chorobą (lekarz, pielęgniarka). Pomagają w nauce mycia, ustawiają leki... Poczytaj. |
jo_a
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-12-17, 21:39 Temat: udział w badaniu klinicznym - zgodzić się czy nie? |
Cytat: | napiszcie mi proszę jakiś sposób na umycie głowy na leząco? |
Spróbuj przesunąć chorą, jeżeli masz normalne łóżko (nie mam dziś czasu na śledzenie całego wątku, a szczegółów nie pamiętam), w stronę wezgłowia, zsuń głowę, namocz włosy gąbką... nałóż szampon, najlepiej dla dzieci, wymasuj, spłucz gąbką lub małym garnuszkiem.
Jeżeli masz profesjonalne łóżko, spuść wezgłowie i jak wyżej.
Najlepiej żeby mógł Ci ktoś pomóc...
PS. Ciemny mocz (szczególnie coraz mniejsza jego ilość) nie jest dobrą oznaką.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-12-17, 21:45 ]
http://www.youtube.com/watch?v=y7PAb2PAolM |
jo_a
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-10-02, 18:05 Temat: udział w badaniu klinicznym - zgodzić się czy nie? |
Kopia "ShoutBox-a"
Cytat: | Wczoraj 14:06] DumSpiro-Spero: Potwierdzam słowa Richelieu - niestety musieliśmy przywrócić bazę i pliki forum sprzed 3 dni - tj. sprzed zainfekowania forum wirusem, którego ktoś był uprzejmy tu wpuścić . Jednocześnie informuję, że zostały podjęte działania zabezpieczające przed taką sytuacją na przyszłość. |
Jak mniemam każdemu by to trzeba w wątek wkleić? |
jo_a
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-08-20, 11:01 Temat: udział w badaniu klinicznym - zgodzić się czy nie? |
ultra, skontaktuj się z lekarzem. Biegunka nie powinna tyle trwać. |
jo_a
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-08-19, 20:54 Temat: udział w badaniu klinicznym - zgodzić się czy nie? |
ultra, czy mama została na SORze (wiem, że to było wczoraj, ale może przekierowali na oddział)?
Cytat: | ma straszną biegunke | Biegunka może prowadzić do odwodnienia. Hamujecie ją czymś? |
jo_a
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-07-22, 16:07 Temat: udział w badaniu klinicznym - zgodzić się czy nie? |
Funkcja szukaj nie boli
Przeglądnij również wątki w dziale "Nowotwory płuca i opłucnej".
Pozdrawiam |
|