1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
kaja115
Odpowiedzi: 814
Wyświetleń: 311437
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-08-24, 10:45 Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
Łysy napisał/a: | jak to się ma w przypadku kontynuacji zwolnienia wziętego na chorego członka rodziny? Tu już chyba ciągłość miejsca nie ma? |
Jezeli bierzesz wolne na chorego członka rodziny to juz nie jest zwolnienie lekarskie tylko opieka nad chorym członkiem rodziny (14 dni w roku) i wtedy nie ma ciągłości ze zwolnieniem lekarskim wystawionym na Ciebie |
kaja115
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-07-05, 07:50 Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
ja100 napisał/a: | ale słyszałam że dzieci do lat 18-tu nawet jak nie są nigdzie zgłoszone to i tak należy im się ubezp. zdrow. |
wg przepisów tak, ale spróbuj coś załatwic w przychodni jeśli nie pokazesz na papierze, że dziecko jest ubezpieczone Zapomniałam zabrać książeczkę ze soba do poradni i pani rejestratorka najpierw mnie poopierniczała a potem stwierdziła, że jezeli w ciągu 7-u dni nie przyniose zaświadczenia to mnie obciążą - także przepisy swoje a życie swoje!!!! |
kaja115
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-03-08, 20:01 Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
http://praca.gazetaprawna...legnacyjny.html - taki link kiedyś podsunęła mi madziorek - zobacz - może się przyda |
kaja115
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-03-08, 19:47 Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
no to niestety w tym nic nie pomoge - ale przecież z ZUS-u możesz spróbować!! |
kaja115
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-03-08, 19:30 Temat: Porady rentowo-zasiłkowe etc. |
Zuza - może ja cos tu skrobne o dodatku pielegnacyjnym - jestem na bieżąco - bo załatwiałam ostatnio mamci!!!
W ZUSie składa sie odręcznie napisany wniosek o przyznanie takiego dodatku - czekasz na wezwanie na komisje - tam stawiasz się z dokumentacja choroby (oryginały + ksero) - lekarz orzecznik robi wywiad i bada!!! Po czy dostajesz orzeczenie
Dzieki jusi i madziorkowi dowiedziałam się, że mojej mamci takie cos się należy - myślę, że Tobie takze |
|
|