Autor |
Wiadomość |
Temat: rak gruczołowy płuca lewego C34.9 co robić? |
kama
Odpowiedzi: 102
Wyświetleń: 30136
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-03-03, 20:25 Temat: rak gruczołowy płuca lewego C34.9 co robić? |
dziewczyny u mamy dobrze,chdzi na spacerki z pieskiem
mam nadzieję,że nic się nie wydarzy....znowu
pozdrawiam serdecznie |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-28, 21:40 Temat: rak gruczołowy płuca lewego C34.9 co robić? |
dziewczyny
lekarze,nie wiedzą co jest powodem,ale prawdopodobnie nerwica,bo badania w normie
mnie jeszcze przychodzi na myśl nadczynność tarczycy
dziś jestem zła na mamę bo miała dobrze ustawione leczenie neurologiczne,w sumie dobrze się czuła,poza własnie tym bólem w klatce i zaczęła latać po lekarzach
i o zgrozo pojechała dzis prywatnie do lekarki,która leczeniem doprowadziła do obrzęku mózgu i żeby jeszcze było smieszniej pojechała za namową mojej siostry
nawet nie chce mi się dzisiaj o tym gadać,jestem wściekła
pozdrawiam |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-27, 20:48 Temat: rak gruczołowy płuca lewego C34.9 co robić? |
iwona2010,
w sumie dobrze,w piątek znowu wylądowała w szpitalu z bólami i pieczeniem w klatce piersiowej
lekarze wykluczyli wieńcówkę
już nie wiem co o tym mysleć
może to jakieś napady lękowe |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-23, 21:02 Temat: rak gruczołowy płuca lewego C34.9 co robić? |
iwona2010,
a jak ja się cieszę
ale jakoś nie umiem się odprężyć do końca
ja jestem taki człowiek,że zawsze spodziewam się najgorszego,mało tego muszę mieć ułożony plan działania,nie umiem inaczej
gdy podejrzewano meta do mózgu,miałam już ustawioną konsultację onkologiczną w trybie pilnym,neurochirurga i co tam jeszcze trzeba
mój mężuś mówił,że martwię się na zapas,ale pewnego wieczoru zapytał,co będzię jak się okaże ,że to meta,czy jestem na to przygotowana?
oczywiście pod względem medycznym,konsultacji itp.byłam,ale emocjonalnie
teraz ustalam plan w przypadku wznowy,wiem,że to głupie i mnie to spala,ale nie umiem inaczej
póki co czekamy na wizytę kontrolną 16.03
dziękuję kochani za zainteresowanie
wiem,że wielu z was ma dużo dużo gorzej
mam was wszystkich w serduchu |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-22, 12:46 Temat: rak gruczołowy płuca lewego C34.9 co robić? |
dziewczyny spokojnie,nic sie nie dzieje,wszystko jest ok
niestety nie byłam u mamy i nie mam wyników rezonansu ale wklepie je jak tylko będę mieć okazje
pozdrawiam serdecznie |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-18, 17:49 Temat: rak gruczołowy płuca lewego C34.9 co robić? |
jutro przytoczę dokładny wynik,ale mnie wiecej było napisane,ze zmiany są liczne i rozsiane |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-18, 12:55 Temat: rak gruczołowy płuca lewego C34.9 co robić? |
dziękuję wam dziewczyny
wiem,że zrobiłam dobrze,przemyslałam wszystko na spokojnie
tak będzie lepiej
po co dodatkowo stresować mamę,leki ma wdrożone,czuje się w miarę dobrze,dużo spaceruje
pozdrawiam |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-16, 22:48 Temat: rak gruczołowy płuca lewego C34.9 co robić? |
agi101,
ale cholernie mi cięzko z tym kłamstwem
nienawidzę kłamstwa,a sama się go dopuściłam
to okropne |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-16, 22:41 Temat: rak gruczołowy płuca lewego C34.9 co robić? |
czuje się podle
dzis okłamałam moją mamę
zapytała czy sprawdziłam symbol choroby z wypisu z neurologii,a ja powiedziałam,ze to nic takiego
nie powiedziałam,ze przeszła zawał mózgu,a neurolog oczywiście umył rączki i nie wyjaśnił absolutnie nic
nie tak mnie wychowywała,ale nie chce przysparzać jej zmartwień,mój mężuś mówi,że dobrze zrobiłam,ale nie wiem...... |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-15, 22:12 Temat: rak gruczołowy płuca lewego C34.9 co robić? |
witajcie kochani
rzadko piszę w swoim wątku,bo w zasadzie onkologicznie nic złego się nie dzieje
mama czuje się dobrze,troszke jeszcze kaszle,troszkę boli jeszcze po operacji,ale wszystko w ramach normy po operacji
niepokoi mnie jednak inna sprawa,rezonans wykazał w mózgu rozsiane zmiany naczyniopochodne,na wypisie ze szpitala napisano I69.3, ztego co znalazłam w necie wynika,że są to nastepstwa zawału mózgu
w związku ztym mam pytanie czy w razie wznowy nowotworu przy takim rozpoznaniu nie będzie to powodem dyskwalifikacji z chemio czy radioterapii
wiem,ze nie pownnam martwić się na zapas,ale wolę mieć w głowie przygotowane wszelkie scenariusze
pozdrawiam serdecznie |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-04, 17:48 Temat: rak gruczołowy płuca lewego C34.9 co robić? |
witajcie kochani
uff poczułam uuuuuuuulgę,co prawda nie widziałam wyniku rezonansu na własne oczy,ale lekarka powiedziałą,że to nic groźnego tylko zmiana naczyniopochodna,tak więc wracamy do starego schematu leczenia,kontrola i badania 16 marca
mam nadzieję,że nie będzie już niespodzianek
pozdrawiam serdecznie |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-03, 21:52 Temat: rak gruczołowy płuca lewego C34.9 co robić? |
czkawka,
nic nowego nie wiem,nie było dzisiaj wyników
obawiam się,że to zły znak,lekarka powiedziała mamie,że jesli nic złego się nie dzieje to wynik jest następnego dnia a jeśli coś jest nie tak to podobno konsultuje to więcej radiologów,ale czy tak jest faktycznie to nie wiem
póki co czekam do jutra ,jeszcze staram się być dobrej mysli
jak będe wiedziała cos więcej to dam znać
dzięki za pamięc |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-02, 18:22 Temat: rak gruczołowy płuca lewego C34.9 co robić? |
Katarzynka36,
rezonans był,wyniki prawdopodobnie jutro,pozostaje czekać cierpliwie |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-01, 21:57 Temat: rak gruczołowy płuca lewego C34.9 co robić? |
szpital w śremie
dzieki za wsparcie |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-01, 17:23 Temat: rak gruczołowy płuca lewego C34.9 co robić? |
witam kochani
moja mama jest od dziś w szpitalu,czuje się dobrze
jutro rezonans a w czwartek prawdopodobnie będzie wynik
znowu nerwowe oczekiwanie,ale chcę wierzyć,ze to tylko niegroźna zmiana naczyniowa
trzymajcie kciuki
ściskam |
|