Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz płuca prawego. |
kama
Odpowiedzi: 561
Wyświetleń: 150895
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-23, 20:42 Temat: Guz płuca prawego. |
Anelia,
zgadzam się z ilka_wanilka, ten olej mozna podać,szkody nie na robi,na forum jest bardzo polecany
pozdrowionka |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-22, 16:58 Temat: Guz płuca prawego. |
Anelia,
nie przepraszaj,jestesmy tu żeby sobie pomagać
a ta lekarka jest naprawdę dobra ,przynajmniej ja słyszałam dobre opinie na jej temat
to normalne,że masz wątpliwości
a jak tata ocenia opiekę na szamarza i podejście pani doktor?
mój wujek jest nią zachwycony
pozdrowionka |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-22, 13:54 Temat: Guz płuca prawego. |
Anelia,
absenteeism, ma rację,nie ma co gdybać
nalepiej porozmawiać z lekarką,żeby ją złapać potrzeba tylko trochę wytrwałości
zapewniam,że jest to możliwe
odpoczywajcie przed następną rundą
ściskam |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-22, 12:59 Temat: Guz płuca prawego. |
Anelia,
tak jak mówią dziewczyny i generalnie na forum istnieje opinia,że mozna brać ten specyfik
co do chemii nie odpowiem,bo się nie znam,niestety
dobrze,że tata dobrze się czuje i ma apetyt,należy się cieszyć,organizm szybciej się zregeneruje i przygotuje do następnej chemii,pamiętaj też żeby dużo warzyw i owoców podawać
ściskam serdecznie |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-17, 20:56 Temat: Guz płuca prawego. |
Anelko
jak możesz to jedź do tatusia,myślę,że oboje poczujecie się raźniej,bo wy jesteście jak papużki nierozłączki
co do kuzynki,to się nie wypowiadam,dziewczyny wcześniej powiedziały wystarczająco
będzie dobrze,czekamy jutro na wieści i nie daj się zbyć lekarce jak ją złapiesz w biegu to udzieli ci info.prowadzi mojego wujka i jest zadowolony z opieki
dacie rade
głowa do góry
ściskam serdecznie |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-16, 20:58 Temat: Guz płuca prawego. |
mery,
pięknie to ujęłaś
trafiłaś w samo sedno
pozdrowionka |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-15, 19:57 Temat: Guz płuca prawego. |
Anelio
najważniejsze co możesz zrobić dla tatusia to być przy nim i go wspierać
to przykre,że nie masz w nikim oparcia,ludzie nie zdają sobie sprawy jak trudno jest wyjść z choroby alkoholowej,to,że tacie się udało świadczy o jego niesamowitej sile i samozaparciu,a teraz czeka go walka z raczydłem
dobrze,że ma ciebie
dasz radę dziewczyno,oboje dacie i takiej opcji się trzymamy
serdeczne uściski |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-15, 11:32 Temat: Guz płuca prawego. |
Anelia,
nie znam się na chemii ani na radioterapii więc ci nie podpowiem co powinno byc robione najpierw
natomiast wiem jedno,że jeśli były jakieś wątpliwości to decyzję podejmowało gremium lekarzy a nie tylko lekarka taty
jeśli masz wątpliwości to powiedz lekarce o tym,powiedz ,że konsultowałaś to z innym lekarzem,z drugiej strony jest tak jak ci odpisał ten profesor,że nie widział taty i trudno mówić coś na 100%
i co ważne zapytaj wprost jak będzie wyglądało leczenie tatusia,czy przewidują radio i dlaczego jest taka kolejność
tylko szczerą rozmową rozwiejesz swoje wątpliwości
sok z buraków to dobry pomysł,jeśli tatuś chce pić to super
ściskam serdecznie |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-10, 19:04 Temat: Guz płuca prawego. |
masz nas!!!!
a co do szpitala,to zapewne po badaniach lekarze podejmą decyzję co do sposobu leczenia
głowa do góry
ściskam serdecznie |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-09, 18:27 Temat: Guz płuca prawego. |
Anelia,
nie wolno tak mysleć,kazdy z nas ma gorsze dni,ja przez 2 tygodnie nie byłam w stanie pracowac,szłam spac a w głowie mi brzmiało "adenocarcinoma",budziłam się i dalej mi huczało,bardzo pomogło mi to forum,spędzam tu wiele godzin i wierz mi są tu ludzie którzy mają gorzej
mój mężuś myslał,ze forum jeszcze bardziej mnie przygnębia,ale potem przekonał się,że wręcz przeciwnie a teraz sam pyta czy już dzisiaj byłam albo czemu nie jestem
wiem jedno postronna osoba nie jest w stanie rozumieć naszych uczuć i emocji,natomiast by onkologiczni rozumiemy się bardzo dobrze
dlatego zagladaj tu często i pisz...... |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-09, 18:12 Temat: Guz płuca prawego. |
Anelia,
pani Nowak to dobry onkolog,mam dobre zdanie ponieważ prowadzi mojego wujka,odnoszę wrazenie,ze ona mówi tyle ile pacjent chce wiedzieć,uwazam,ze powinnaś powiedzieć jej wprost,ze chcez wiedzieć wszystko,generalnie uważam,ze to dobry człowiek i lekarz
masz dziś gorszy dzień,tata w szpitalu,ukochany wyjeżdża no nie dziwię się,że masz doline,ale jutro będzie nowy dzień,co prawda nie zmniejszy tęsknoty za twoimi kochanymi,ale z drugiej strony nie masz wyboru,musisz się pozbierać dla nich i dla siebie
podstawą jest zmiana myślenia
spójrz na to z drugiej strony:fajnie,że tata jest już w szpitalu i jest LECZONY ,to dobrze dla niego,narzeczony wyjezdża trudno,ale damy radę bo to dla nas szansa
i tak masz właśnie mysleć
a jak ci będzie źle to masz nam o tym pisać a my cię wysłuchamy i przytulimy do serucha
|
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-09, 14:10 Temat: Guz płuca prawego. |
Anelia,
lekarza trudno złapać,ponieważ mają ogrom pracy,najłatwiej jest pogadać będąc na miejscu,przez telefon trochę trudniej ale też się da,tyle,że trzeba trochę podzwonić zanim zastanie się lekarza prowadzącego w dyżurce,ale mimo,że dzwoniłam kilkakrotnie nie usłyszałam zniecierpliwienia w głosie pani doktor która odbierała telefon,wręcz przeciwnie zachęcała do kolejnych telefonów dopóki nie zastanę naszego onkologa,bo nie było mozliwości go przywołać
lekarz też człowiek i też trzeba go zrozumieć
kto jest prowadzącym tatusia?
|
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-09, 13:38 Temat: Guz płuca prawego. |
Anelia,
wspólczuję ci,że nie masz wsparcia,ja mam kochanego mężusia który zawsze jest obok,zawsze mogę się przytulić
co do poznańskich lekarzy,ja osobiście mam dobre zdanie i zapewne podejmą najlepszą opcję leczenia,musicie im zaufać,a jesli masz jakieś watpliwości to im to powiedz lub zapytaj o rzeczy dla ciebie niezrozumiałe
czekamy na dalsze wieście
trzymam kciuki
jeśli będziesz potrzebować wsparcia to pisz na forum lub pw
możesz na mnie liczyć |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-28, 22:57 Temat: Guz płuca prawego. |
moja mama też miała gruczolakoraka,ale dało się operować i nie miała przerzutów,u was wygląda to niestety gorzej
moją mamą opiekuje się dr Bryl,a wy do kogo trafiliście?
czy byliście u onkologa w centrum?
czy macie konkretną datę przyjęcia na oddział? |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-28, 22:47 Temat: Guz płuca prawego. |
Anelia
czeka was ciężka walka,ale dacie radę
teraz najważniejsze żeby tatuś dobrze zniósł naświetlania
trzymamy kciuki i czekamy na dalsze wieśći
p.s
czy tata leczy się w Wielkopolskim Centrum na Szamarzewskiego? |
|