1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 4
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Proszę o pilną odpowiedź
karol2012

Odpowiedzi: 154
Wyświetleń: 62497

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2016-03-25, 09:01   Temat: Proszę o pilną odpowiedź
Jak pisałem powiekszone węzły chłonne to jedno /dlaczego są powiększone?/
a "zmiana ogniskowa położona okołoaortalnie na lewo od niej na wysokości rozworu przełykowego przepony mierzy 24x14 mm ( poprzednio rozmiar zbliżony 24x13 mm)"
Zmiana ta jest nowa i zdiagnozowana 3 mce temu, może to ona jest jedną z przyczyn
powiększania się węzłow chłonnych.
Węzły chłonne powiększają się jak w organiźmie jest jakaś "patologiczna masa" / wytwory zapaleń, naciek nowotworowy itp/.
Zmiana ta budowała się do wymiaru 2,4 cm przez 6 mcy/ TK maj 15 - TK grudzień 15/ teraz przez 3 mce /TK marzec 16/ stoi w miejscu. Trochę dziwne jeżeli to wznowa raka....
W tym przypadku nie mamy pomocniczego diagnozowania markerem bo pacjent nie wytwarza antygenu rakowego CA 19-9....w sposób diagnozowalny?!.
Ja nie jestem lekarzem ale 11 letnim pacjentem z śmiertelnym HCC w 2015 roku, więc nie postawię diagnozy bo to nie mój rak...
karol2012

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2016-03-24, 19:22   Temat: Proszę o pilną odpowiedź
A możesz przedstawić mi dynamikę/historię/ markera w ujęciu data/stan pacjenta/ wartość markera,
podobnie zrób mi wymiarowanie węzłów chłonnych a najbardziej dokładnie tego, który jest wymieniony w ostatnim TK,
A możliwe jest podanie wymiarów tego ogniska wczesniejszych z datami...
karol2012

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2016-03-24, 15:42   Temat: Proszę o pilną odpowiedź
Rok w raku to długi okres, a bez sensacji to nieźle wróży...
Powiem tak, nie wgłębiałem się w twój wątek i może i lepiej. Odpowiedz na moje pytania a może coś poradzę..
Czy ta ' zmiana ogniskowa położona okołoaortalnie " ciagnie się od operacji, czy powstała po chemii, czy kiedy indziej...
Pierwszy wniosek jest optymistyczny bo wymiary stoją w miejscu, a pacjent jak dobrze rozumię rehabilituje się pooperacyjnie i nie bierze leku przeciw rakowi...
karol2012

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2015-03-06, 10:31   Temat: Proszę o pilną odpowiedź
Co prawda nie piszę w innych wątkach tylko w raku pierwotnym watroby, ale ja walczyłem z zakażeniem pooperacyjnym jakimś szczepem salmonelli ,po mojej 4 operacji
ponad rok. Miałem najpierw jedną dziurę w brzuchu, pózniej dwie, jak jedna się zamknęła to druga się otwierała i tak wookoło. Jako że byłem w trakcie chemoterapii w programie lekowym to co miesiąc musiałem przed wizytą pozamykać te dziury bo nie dali by mi chemii. Opracowałem więc swoją metodę ich szybkiego zaleczania na wizytę.
Ale po powrocie z miej nie ciagnełem tego dalej bo to nic nie daje takie zatkanie. Napęcznieje, zaczerwieni się, ból i jwszcze większa dziura, wiec sam igłą od strzykawki to dziurawiłem. Uciażliwe to i pracochłonne bo sam dwa razy dziennie zmieniałem opatrunki, higiena konieczna. Raz w miesiącu jechałem do przychodni chirurgicznej na wizytę. Chirurg mówił "nieźle to wygląda" nic lub za moją sugestią zmienialiśmy maść bo wyczytałem, że stosowanie jednego rodzaju masci jest w moim przypadku jes niewskazane.
Wylało się tej bryji /krwiste,ropa,płyn/ chyba ze wiaderko z tych /przetok jak mądrze mówił chirurg/ dziur a nawet jedna była lekko czynna to na 5 operacji ominęli ja skalpelem aby nie zababrać ponownie.
Stosowałem octenilin do zatykania dziur na wizytę, sudocrem/ cudowna maść jak mówiły pielęgniarki w klinice/ jak rana piekła lub się zaczerwieniła smarowanie boki dziury, maście od chirurga 3 rodzaje ostatnia irxolmono to na samą dziurę oraz skinsept pur do zezynfekcji...
A teraz zasada najważniejsza lecz się sam bo inaczej w raku nie przeżyjesz....

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron