1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znaleziono 1 wynik
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Nowotwór otrzewnej
kina

Odpowiedzi: 67
Wyświetleń: 31789

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-11-22, 20:41   Temat: Nowotwór otrzewnej
czy robili ci z krwi badanie CRP =wykladnik stanu zapalnego? Przy cisplatynie mnie podawano oslone w postaci manitolu -jak doczytalam osłania nerki .Wzrost markera oraz powiekszone wezly chlonne moga przemawiac za wznowa i progresja choroby.USG Doppler powinien dac tez dopowiedz o stanie przeplywow zylnych.Jesli puchnie jedna noga i ma wyglad ciastoliny ale nie jest zaczerwieniona i nie boli moze to swiadczyc jeszcze o towarzyszacym naszej chorobie obrzeku limfatycznym konczyny dolnej.Spij z nogami umieszczonymi na poduszkach powinno troszke pomoc i opuchlizna nad ranem powina byc mniejsza.By dobrze zdiagnozowac przyczyne puchniecia po kolei bedziesz musiala ew.tego przyczyny wykluczac -czyli progres choroby nowotworowej jako nr 1, stan przeplywu krwi z zyłach i ew szukanie w nich zakrzepu jako nr 2( choc ddimery nie wsazuja na to) CRP powinno dac odp czy toczy sie wewnatrz jakis stan zapalny..jto nr 3, jesli wszytkie w/w badania beda Ok to trzeba isc wtedy w kierunku diagnozowania obrzeku limfatycznego k.d. jako punkt nr 4.Mnie tak wlasnie gdy noga zaczela mi puchnac w naszym miejscowym centrum onkologii tak 2,5roku temu diagnozowano...

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron