Autor |
Wiadomość |
Temat: Progresja zmiany w lewym płucu |
kruszynka
Odpowiedzi: 123
Wyświetleń: 43462
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-10-25, 18:52 Temat: Progresja zmiany w lewym płucu |
Na ten ból po stracie bliskiej osoby nie ma pocieszenia.
Wiem co czujesz.
Ja ciągle płaczę , ale myślę" chociaż już nie nie cierpi ".
Wspierajcie się nawzajem , wspominajcie . |
kruszynka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-10-24, 19:09 Temat: Progresja zmiany w lewym płucu |
Ja też usłyszałam od Taty : Ratuj mnie .
A ja mogłam Go tylko uspokoić , pocieszyć i pobyć z nim na chwilę.
Nie wiedziałam tylko , że Tata już odejdzie.
Ważna jest każda chwila . |
kruszynka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-10-22, 21:34 Temat: Progresja zmiany w lewym płucu |
Mój Tata nie miał plastrów ale morfinę w tabletkach. Bardzo dużo mówił , był pobudzony. Czasem coś mu się myliło, ale używał jak ja to nazywam "skrótów myślowych" . Trzeba było się dobrze wsłuchać i raczej można się było domyślić o co chodzi.
Pozdrawiam.
[/list] |
kruszynka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-08-12, 22:25 Temat: Progresja zmiany w lewym płucu |
To dobrze , że są lekarze , ktorzy są wsparciem i potrafią dać trochę nadziei i optymizmu. Mój biedny Tata też jest wychudzony, ale odkąd bierze Megace przybrał trochę na wadze. Jednak dziwi się , że jest coraz słabszy. Nie wierzy w wyzdrowienie , bo nie jest leczony. Ale czasami widzę w nim jeszcze wolę życia. Niestety , coraz częściej go boli, coraz gorzej mu się oddycha , coraz bardziej kaszle.
Nam nic nie mówi, nie skarży się. O swoich cierpieniach i strachu rozmawia tylko z mamą. Nam tylko mówił , ze boi sie uduszenia.
Jeżeli Twój Tata nie ma takich dolegliwości to bardzo dobrze. Trzeba cały czas podtrzymywać go na duchu , nie pozwolić myśleć o chorobie. Wiem że to ciężko,ale tak trzeba . Tak myślę.
życzę powodzenia i wytrwałości dla Was a zwłaszcza dla Taty . |
kruszynka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-08-11, 17:31 Temat: Progresja zmiany w lewym płucu |
Przy rozpadzie guza może być ognisko ropne. Gdyby zalało płuca to chyba koniec. Mój tata też ma rozpad guza i naświetlania nie można było zrobić. |
kruszynka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-07-06, 18:13 Temat: Progresja zmiany w lewym płucu |
Trzymam kciuki za wizytę u onkologa. Mam nadzieję , że jakoś Wam pomoże. |
|