Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz na wątrobie |
krzysiek
Odpowiedzi: 136
Wyświetleń: 120862
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-09-19, 19:37 Temat: Guz na wątrobie |
Samotność jest straszna Aguś , ale staraj się spędzać z mamą jak najwięcej czasu , wiem ,ze Tym wiesz i nie wkurzaj się na mnie jak by co. Ja też nie mogłem z moją mama być dużo bo mieszkałem 50km od niej i na dodatek marynarz. Wiedz ,że jestem z Tobą z Wami i czytam i czekam na info od Ciebie . Pozdrawiam i bądzcie silni |
krzysiek
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-05-09, 19:58 Temat: Guz na wątrobie |
hej aga i co z mamą ? Pozdrawiam |
krzysiek
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-03-23, 16:43 Temat: Guz na wątrobie |
powodzenia aga i siły życzę |
krzysiek
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-01-03, 17:38 Temat: Guz na wątrobie |
hej aga.s ciągnij ten wątek dalej na pewno ktoś Ci pomoże .Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich oby nie byl gorszy jak poprzedni , przynajmniej dla Was |
krzysiek
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2011-01-15, 11:39 Temat: witam |
naprawde nasza sluzba zdrowia to porazka,ale nie poddawajcie sie i walczcie takze o nexavar moja mama bierze5-6 miesiecy i guz sie zmniejsza.Pozdrawiam |
krzysiek
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2011-01-13, 22:37 Temat: hej aga.s |
tak leczenie chemioterapia niestandardowa to wlasnie leczenie nexavarem(nazwa handlowa)a substancja czynna to sorafenib w tym leku, ja mysle i z tego co sie oczytalem to żadna chemioterapia i radioterapia nie pomaga przy raku watrobowokomorkowym i guzach jedyne lekarstwo to chemia niestandardowa lub inaczej chemia celowana i nawet o tym leku pisala i zatwierdzila ten jedyny lek do leczenia tego raka Agencja Oceny Technologi Medycznych w dniu 5 lipiec 2010 i pisalem do ministerstwa zdrowia maila i odpowiedziano mi ,ze w pierwszym kwartale tego roku lek ten ma byc wprowadzony do leczenia raka watroby i ma to byc uruchomiony program terapeutyczny w tym kwartale ,ale czy to prawda to zobaczymy dobrze by bylo ,zeby ten lek stal sie lekiem standardowym tak jak jest to w innych krajach europy ,np:w holandii czas oczekiwania na lek 24 godziny,a w austri 6 godz,nawet w czechach jest to lek standardowy ,a nie jakas chemia niestandardowa czy jakies czary-mary jak to w naszym kraju próbują nam wmowic.Pozdrawiam i prosze walcz o ten lek dla mamy.Powodzenia |
krzysiek
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2011-01-12, 09:32 Temat: hej Aga |
ja uwazam (nie jestem onkologiem ,ani lekarzem),ze w nowotworze watroby z tego co sie oczytalem ,ze jedynym lekarstwem jest nexavar czyli sorafenib i o ten lek walczcie Aga z nfzetem ten lek wyprowadzil umierajacego juz ponad 3 lata temu Krzysztofa Kolbergera i dal mu ponad 3 lata zycia.Pozdrawiam i powodzenia oraz powrotu do zdrowia mamie zycze |
krzysiek
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2010-12-15, 11:26 Temat: Guz na wątrobie |
walczcie i nie poddawajcie,a ile zlego pacjentowi wyrzadza nasza CHORA sluzba zdrowia,zamiast pomagac.Pozdrawiam i wesolych swiat i szczesliwego nowego roku dla Ciebie ,mamy i rodziny oraz wszystkich z naszego forum |
krzysiek
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2010-12-08, 20:49 Temat: Guz na wątrobie |
hej aga co u mamy,trzymaj sie badz nadal taka dzielna .Pozdrawiam |
krzysiek
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2010-05-17, 10:36 Temat: witam wszystkich |
jestem tu swiezy i takze mam nadzieje,ze agi mama wyzdrowieje i beda jeszcze dlugo razem.Opisze moja sytuacje:w latach 80tych moja mama miala WZW typ B wszczepiona w szpitalu,w zeszlym roku pojawily mdlosci,krwawienia przelyku i przy gastroskopii prawdopodobnie w zeszlym roku szpital wszczepil wzw c ,na razie mojej mamy nic nie boli ale jest guz na watrobie i AFP miala ponad miesiac temu ok.90 a juz teraz ma ponad 180 ,teraz czeka na wyniki z biopsji watroby czy ktos mial taki przypadek z kims bliskim i co robic w takiej sytuacji jak temu zaradzic pomozcie prosze.Mama ma 59 lat czy wchodzilby w rachube przeszczep watroby w tym wieku.Jesli bede nieaktywny na forum tzn. ze jestem w pracy bo jestem marynarzem na statku rzecznym(barka) pracuje 4tyg na 4.Pozdrawiam wszystkich |
|