Autor |
Wiadomość |
Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
kubanetka
Odpowiedzi: 426
Wyświetleń: 101368
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-09, 17:33 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
Martusiu, bardzo mi przykro że w ogóle choroba się tak potoczyła
Mam nadzieję, że będziesz miała oparcie w bliskich, żeby dać sobie radę w trudnych chwilach.
Mama napewno chciała żebyś była uśmiechnięta mimo wszystko, więc nie trać uśmiechu i takiego zaangażowania, jakie miałaś w pomocy dla mamy. Z takim zapałem napewno życie da Ci jeszcze wiele powodów do uśmiechu.
Trzymaj się mocno.
A Mama niech spoczywa w spokoju.... i niech Ciebie zawsze prowadzi przez tą ziemską drogę |
kubanetka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-06, 20:58 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
Podziwiam Cię kochana i jednocześnie chciałabym Cię mocno przytulić.
Nigdy nie byłam w takiej sytuacji, napewno będę brała z Ciebie przykład, gdy do nas zapukają takie wydarzenia!!!!
Myślę, że jeśli Mama była w dobrych relacjach z siostrami, ja bym zadzwoniła, Ty poinformujesz o stanie Mamy a siostry zadecydują czy do Was przyjechać.
Duzo , dużo, dużo siły Kochana!!!!! |
kubanetka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-03, 12:48 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
Kochana,
Ja też miałam podobne odczucia niejeden raz, kiedy od kwietnia zaczęły się pojawiać problemy ze zdrowiem,a w lato już była katastrofa.
Ale zawsze sobie tłumaczyłam, że mamy dwoje rodziców i kązdy przeżyje taki czas, kiedy należy oddać IM siebie, tak jak oni oddawali siebie, kiedy mieliśmy kolkę, kiedy beczeliśmy, albo wyrzuciliśmy całą kaszkę na podłogę, rzucalismy sie na chodnik z płaczem, bo chcemy kolejną lalę, a oni biedni nie wiedzieli już co z nami zrobić.
Kochana miałam mieć super wesele, a los sprawił, ze przed weselem zamiast wybierać dekoracjęjeździłam z Tatą do szpitala i modliłam się, żeby nie odszedł przed tym weselem, musząc walczyć z rodziną w ogóle o to wesele, bo oni tez byli w szoku i się bali i nie chceili wesela w takiej atmosferze.
Jeszcze przed pójciem do ołtarza płakałam w kościele!!!!!
Takie to własnie mamy przeżycia!!!!!!!!!!!!!
Nie wiem, czy to jest pocieszeniem, ale mówi się , że każdy ma swój KRZYŻ!!!!
|
kubanetka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-01, 10:57 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
Mojemu Tacie zaczęły wypadać 2 tygodnie od zakończenia radioterapii, ale wtedy umyliśmy mu głowę i po tym zaczęły wypadać. Po tygodniu już nie mial włosów. |
kubanetka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-29, 15:10 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
Marta!!!!
Ja cały czas wierzę, że Twoja Mama odpoczywa po naświetlaniach!!!:)
I nie wierzę dla samej wiary, ale uważam, że skoro nie było aż tak źle przed naświetlaniami, tzn dla mnie, że taki stan jest wynikiem złej tolerancji tego naświetlania i jeśli Mama to zwalczy to ogólnie jeszcze walka się nie skończy o ile po dojściu do siebie otrzyma chemioterapię!!!!
Dlatego trzymam kciuki mocno, żeby Mama powoli wyszła z tej chwilowej słabości i jeszcze się do Was nieraz uśmiechnęła |
kubanetka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-26, 13:20 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
Są koncentratory tlenu, które się wypożycza do domu.
Ja bym załatwiła pomoc z Hospicjum, do nas też przychodzą... |
kubanetka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-26, 13:09 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
Rozumiem:(
Żadne słowa pocieszenia pewnie nie ukają Twojego serducha!!!!
Więc tylko powiem, że napewno będę cały czas pamiętać o Was!!! |
kubanetka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-26, 12:52 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
Martusiu bardzo współczuję,
A jesteś w stanie napisac dlaczego Mama nie otrzyma chemii??? Rozumiem, ze jest słaba, ale czy od początku takie założenie bylo, ze chemii nie będzie??/ |
kubanetka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-26, 12:09 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
Oj kochana, ja cały czas byłam myślami przy chemii!!!!!
Myślałam, że ją Mama otrzyma:( |
kubanetka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-26, 11:10 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
Czy z tego wynika, że nikt nie będzie się podejmował podania chemioterapii??? |
kubanetka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-26, 09:03 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
awilem napisał/a: | jak przyjdzie czas dajcie mamie odejść spokojnie, żeby już nie potrzebnie nie cierpiała |
Ja bym nie raczej nie była tego zdania, przecież zły stan po naświetlaniu niczego nie przekreśla!!!!
Przecież można z tego stanu wyjść, to jest bardzo duży szok dla organizmu.
Moim zdaniem w tym wypadku należy głęboko wierzyć, że Mama Marty wyjdzie z tego obronna ręką. |
kubanetka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-25, 19:44 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
A jeszcze zapomniała dodać o bieganiu pomiedzy salą weselną a sklepem medycznym po refundowane pieluchy, bo Tata po naświetlaniach nie mógł to toalety pójść, a jak "poszedł" na kupkę z mamą, to mama już myślała, że Taty nie przyprowadzi z powrotem po tym jak jej usiadł i nie miał siły wstać, a mama nie miała siły podnieść.
Ale ja wtedy schudłam....
A najśmiejszniejsze jest to, ze Ci którzy nie wiedzieli co się dzieje, byli zachwyceni moją poprawą sylwetki a ja już nie chciałam tłumaczyć że to nie dieta cud, tylko okropny rak zawitał w nasze progi.
Także, Kochana Marto, wierzę , ze się uda jeszcze niejedną kawę z Twoją mamą wypić,
Będę się modlić o to dzisiaj..... |
kubanetka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-25, 19:40 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
Pewnie opiekuj się mamą ile tylko sił w ciele.
Sama wiem jak to jest, lato upał, wszyscy na plazy, a jak z Tatą było źle, to gnałam po pracy 65 km do domu ( mieszkam w innym mieście niż rodzice), a potem o 5.30 pobudka i z powrotem półtorej godziny w drodze, bo takie korki na wjeździe i znowu w pracy 9 godzin, bo po godzinach trzeba zostać.
I tak w kółko....
Znajomi zapomnieli jak wyglądam, ale co innego jest wtakim momencie ważnego?!
Nic..... To jest czas na oddanie się z całych sił, ile tylko można !!!!!!! |
kubanetka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-25, 19:30 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
DUZO SIŁY MARTA!!!!!!!!!!! |
kubanetka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-25, 19:26 Temat: DRP z mnogimi przerzutami do mózgu |
Martusiu,
ja własnie pisałam o domowym Hospicjum!!!!
Nawet nie pomyślałam o innej formie, tylko o tym, zeby jakaś pielęgniarka do Was przychodziła i lekarz, żebyście miały możliwość cołodobowego kontaktu z medyczną pomocą.
Super , że macie to załatwione!!!!!
Głowa do góry, wierzę że będzie lepiej |
|