1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 107
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
kuna13

Odpowiedzi: 208
Wyświetleń: 85222

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2016-02-10, 20:11   Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
W porządku, stłuszczały węzeł chłonny, mam sie nim nie martwić, ciągle takiej samej wielkości
Pozdawiam
kuna13

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2015-07-29, 16:45   Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
Usunięto mi dziś tą zmianę z ramienia, doktor powiedział, cytuję; " wygląda na zwykłe dziadostwo" :mrgreen: odbiór wyniku i ściągnięcie szwów za 2 tygodnie, jesli chodzi o to coś nad obojczykiem, stwierdził, że to może być węzełek i kazał monitorować to, w momencie gdyby urosło od razu wycina
kuna13

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2015-07-22, 20:50   Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
Madziu, mam powtórzyć usg u tego samego radiologa za 2 miesiące i wtedy zobaczymy czy sie to coś powiększa
kuna13

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2015-07-21, 13:38   Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
jestem po wizycie u onkologa, mam za 2 miesiące zrobić powtórne usg węzłów i zobaczymy. Węzłami podżuchwowymi mam sie nie martwić i tyle
kuna13

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2015-07-19, 13:49   Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
Waldek, jest takie podejrzenie mimo to , że te węzły są stłuszczone?
kuna13

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2015-07-17, 19:41   Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
wynik usg węzłów chłonnych:

widoczne są wrzecionowate węzły chłonne, niektóre o szerszych strefach hypoechogennych, z różnego stopnia zaznaczonymi tłuszczowymi wnękami, najpewniej o charakterze odczynowym
po stronie prawej
w okolicy kąta żuchwy21x4mm, poniżej 20x6 mm
w okolicy podżuchwowej 8x4mm
wzdłuż mso do 16x 6 mm

po stronie lewej
przyśrodkowo od naczyń w dolnej cz. szyi 9x5 mm
w okolicy kąta żuchwy 14x6 mm, poniżej 17x6 mm
wokolicy podżuchwowej 6x4 mm, 11x7 mm
poniżej dolnego bieguna ślinianki przyusznej wzdłuż mso do 18x2 mm

w okolicy mostkowego końca obojczyka prawego, w miejscu wyczuwalnego zgrubienia, tuż pod skórą widoczna jest owalna struktura 6x3x3 mm, która może odpowiadać węzłowi chłonnemu

w tarczycy poj. hypoechogenne ogniska o śr do 3mm
kuna13

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2015-07-15, 11:53   Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
umówiłam się do onkologa na wtorek...
a uderzenia gorąca mam bardzo często....do tej pory, może ja się tak ciągle denerwuję.
kuna13

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2015-07-14, 17:14   Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
terminy na za dwa tygodnie wszędzie gdzie dzwonię...jutro poszukam jeszcze...a jak nie to 29 lipca jadę na usunięcie zmiany skórnej na ramieniu do mojego lekarza, więc poproszę żeby to zbadał
kuna13

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2015-07-14, 07:45   Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
Mam pytanie
wyczułam, węzeł nadobojczykowy, , ruchomy, niebolący, ok 0,5 cm, idealnie okrągły, czy powinnam się tym martwić?
kuna13

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2015-04-18, 08:20   Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
u mnie wszystko ok, od grudnia 2014 zmiana Tamoxifenu na Letralan, w sumie nie czuję różnicy, uderzenia gorąca na zmianę z uderzeniami zimna, bóle stawów i kości jak były tak są, tylko to "trzepanie " zimnem się nasiliło........wczoraj np co kilkanaście minut...mam pytanie: czy jak już przestanę brać ten Letralan ( wg planu jeszcze 3 lata) to będę się lepiej czuć?, czy fakt , że mam usunięte jajniki już na zawsze będzie wpływać na to moje samopoczucie( uderzenia gorąca i zimna) ?
kuna13

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2014-11-28, 19:24   Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
Wynik TK stawu biodrowego:

Na pograniczu głowy i szyjki kości udowej prawej widoczna jest torbielka kostna średnicy 0,6 cm. Ma ona gładkie, równe, sklerotyczne brzegi i nie wykazuje obecności odczynów okostnowych w otoczeniu. Wysepka zgęszczonego utkania kostnego w stropie panewki prawego stawu biodrowego-zmiana łagodna.

[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2014-11-28, 20:31 ]
Zmiana łagodna i brak innych niepokojących zapisów ! :-D :uhm!:

kuna13

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2014-11-07, 17:14   Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
RTG stawu biodrowego:

Na granicy głowy i trzonu widoczne jest rozrzedzenie utkania kostnego średnicy 6 mm, przyśrodkowo od tej zmiany w obrębie głowy kości udowej widoczne jest przejaśnienie o wymiarach 1,9 x 1 cm
mogące odpowiadać zmianie osteolitycznej.

czekam na tk stawu biodrowego i wizytę u dr. Łacko

ps. dziękuję DSS i Madzia70
kuna13

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2014-03-05, 14:33   Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
Odebrałam wynik histopat i wszystko jest ok. Żadnych zmian nowotworowych, na prawym jajniku wodniak o wym 50 x40 mm
kuna13

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2014-03-01, 16:37   Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
Juz mnie nie boli ale w czwartek pojawiła się niewielka gorączka i bol stawów, dzis ok. Mam jeszcze pytanie czy to prawda, ze nowotwory uwarunkowane genetycznie są agresywniejsze i gorzej się je leczy oraz szybciej dają przerzuty?
kuna13

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2014-02-24, 21:53   Temat: Obustronny rak piersi przewodowy naciekający
Magdena , miałam znieczulenie ogólne, w czwartek operacja a sobotę juz byłam w domu :-D express jak na kunę :mrgreen: nick zobowiazuje ;)

Strona 1 z 8
Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron