1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak niedrobnokomórkowy |
lilalou
Odpowiedzi: 93
Wyświetleń: 31030
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-26, 10:22 Temat: Rak niedrobnokomórkowy |
tita10 napisał/a: | W przypadku niedrobnokomórkowca u mojego taty, choroba postąpiła bardzo szybko. | to jednak nie jest reguła. To zależy od wielu czynników.
Moja mama walczy z niedrobnokomórkowym 21 miesięcy od diagnozy, z tym, że teraz już jest bardzo ciężko. Chodzi mi tylko o to, że nie ma schematów dotyczących rokowań - to bardzo indywidualna kwestia.
Edka1977 Trzeba walczyć, ale też nie na siłę, słuchać lekarzy, a jak się nie zgadzamy to można skonsultować z innym.
Niestety tej walki się nie wygra - chodzi o to aby chora osoba miała zagwarantowane leczenie zapewniające jak najlepszy stan jak najdłużej. |
Temat: Rak niedrobnokomórkowy |
lilalou
Odpowiedzi: 93
Wyświetleń: 31030
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-19, 09:11 Temat: Rak niedrobnokomórkowy |
Edka1977, witaj na forum.
Cytat: | a lekarze mojej mamy nie maja nigdy czsu aby wyjaśnic co będzie sie działo dalej. |
Jeżeli chodzi o brak czasu ze strony lekarzy to mogę podpowiedzieć jak my zrobiłyśmy:
znalazłam naszego lekarza prowadzącego gdzie przyjmuje prywatnie i zapisałyśmy się na pierwszą prywatną wizytę, a następne były już na nfz, bo to jest prywatna klinika która ma podpisany kontrakt z nfz.
Prywatna wizyta wiadomo zupełnie przebiegła inaczej niż te w szpitalu
Ostatecznie leczenie w szpitalu, a w zapasie miałyśmy kontakt z naszym lekarzem w tej klinice. |
|
|