1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 4
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Nowotwór jajnika
lilith.p

Odpowiedzi: 44
Wyświetleń: 14848

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2016-01-28, 13:07   Temat: Nowotwór jajnika
Magda_lena, moja Mama dostała standardową chemię, jak Twoja plus dodatkowo 15 mniejszych wlewów taxolu. Łącznie 22 wlewy, ponieważ 1 wlew był z samej carbo - slabe wyniki i ogromne wodobrzusze. Także schemat ten sam, tylko dodatkowo taxol - 15

Blex, badania/statystyki znam i widzę, że Mama cieszy się znacznie dłuższym stanem bez wznowy. W czasie Jej leczenia było jeszcze kilka takich pacjentek. Może nasze CO prowadzi jakieś badania w tym temacie?
lilith.p

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2016-01-27, 12:52   Temat: Nowotwór jajnika
Magda_lena, Mama nie miała niestety USG w czasie chemii, więc nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci na to pytanie.

Jeśli płyn nadal jest, to całkiem możliwe, że dorzucą chemię. Moja Mama odebrała łącznie 22 wlewy, dodali Jej 15 wlewów taxolu co tydzień. Po 3 wlewach, 2 tygodnie przerwy i tak 5 serii. Dało to jednak bardzo dobry rezultat. I taxol w takich mini wlewach nie jest tak męczący dla organizmu/szpiku
lilith.p

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2016-01-26, 16:46   Temat: Nowotwór jajnika
Magda_lena, płyn może wpływać na wahania markera. Szczególnie na jego wzrost. Mojej Mamie wchłonął się dosyć szybko, chemia - 2 wlew + furosemid.
lilith.p

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2016-01-22, 15:29   Temat: Nowotwór jajnika
mufaso83, Avastin można wdrożyć, ale odplatnie. Koszt miesięcznej dawki 8 tysięcy złotych. W drugim rzucie chemii nie jest niestety finansowany przez NFZ. Kuracja trwa rok...

[ Dodano: 2016-01-22, 15:35 ]
blex, u mojej Mam 4 lata temu wykryto raka jajnika III stopnia. Wodobrzusze. Rozsiew do otrzewnej, jelita cienkiego, pęcherza. Operacja nie rozwiązała problemu nacieków... Mama jest te 4 lata bez wznowy. A 1 lutego miną 4 lata od operacji... Natomiast w kwietniu 3 lata od chemii. Leczenie było bardzo długie, ale jak widać udało się nam sporo wgrać pomimo tego, iż po operacji lekarz złożył mi wyrazy współczucia i sugerował porządkowanie spraw majątkowych.

Magda_lena, nigdy się nie poddawaj w walce! Wiem, że zapewne jesteśmy jakimś wyjątkiem związanym z tą chorobą, ale mnie też często mówiono/pisano, że nie rokujemy dobrze, że chemia da nam rok, maksymalnie 2 lata odroczenia wyroku i znów walka, jak widać... niekoniecznie <3

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron