Autor |
Wiadomość |
Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
ma_ka
Odpowiedzi: 366
Wyświetleń: 107755
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-24, 12:56 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Na tych obietnicach onkologa to ja się poznałam. Chodzi o tą brachyterapię, tato miał czekać na telefon w sprawie terminu.. i się nie doczekał. Tatuś tak bardzo liczył, ze mu to pomoże, wierzył w to całym sercem i co? Od początku był już skazany... Zgadzam sie z wami dziewczyny, nie wolno odpuszczać, trzeba walczyc o swoje. Tego właśnie nauczyła mnie choroba taty. |
ma_ka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-23, 16:55 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Witaj Beatko. W moim przypadku było podobnie. Jak tatuś skończył chemię (którą zniósł bardzo dobrze ale nic nie pomogła) lekarz tez dał tacie pare tygodni przerwy. Z tym, że leki tata miał brać nadal, a na radioterapie został skierowany i miał czekac na telefon odnośnie terminu, bo to odbyło się w Gdańsku. Bardzo mnie dziwi podejście waszej Pani doktor, można stwierdzic że jest ono skandaliczne. Jeżeli nawet uwaza, że jej decyzje są słuszne to powinna je wam dokładnie objaśnic: dlaczego, co i jak.
Po naświetleniach, jak już wiadomo było, że też nic nie dają, wręcz taty stan się pogorszył, wtedy usłyszałam od lekarza podobny tekst: jak będzie się cos działo to dzwonic, a puki co do domu i do zobaczenia za jakies półtora miesiąca. Wtedy zrozumiałam, że już żadnego leczenia nie będzie tylko objawowe. Domyślałam się nawet, że o tej brachyterapii dr wspomniał tylko dlatego, zeby nie odbierac tacie nadziei. Zresztą do tej pory zadnego telefonu w tej sprawie nie było.
Nie wiem, może jakaś inna konsultacja w waszym przypadku?
Trzymaj się kochana, przytulam cie mocno, pozdrów mamusię. |
ma_ka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-17, 16:17 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Witaj Beatko. Mój tatuś też brał Pabi-Dexamethason i nie miał żadnych skutków ubocznych. Wręcz przeciwnie, jak raz mu tego leku zabrakło to poczuł się źle. Wiem też, że wiele leków daje skutki uboczne na wstępie leczenia, które z czasem ustępują. A obrzęk mózgu, to by dopiero było powikłanie. Zapytaj może lekarza o inny lek o takim działaniu. W tej chorobie leki przeciwobrzękowe sa nieodzowne. Pozdrawiam, trzymaj się cieplutko, jestem z tobą całym sercem |
ma_ka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-10, 15:09 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Witaj Beatko:) To prawda , ze musisz zregenerować siły, odpocznij, zrelaksuj się... A co do tego "za jakiś czas" odnośnie wizyty u onkologa, to ja bym długo nie czekała. Ważne, żeby Twojej mamuni ulżyć jakoś. Więc nie sugeruj się tą lekarką i rejestruj mamę na wizytę jak najszybciej.
Pozdrawiam cię gorąco i ściskam. Trzymaj się kochana i napisz, jak mama po wypisie?
|
ma_ka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-07, 19:23 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
maciekk@coi.waw.pl - Maciej Krzakowski - Krajowy Konsultant do spraw Onkologii. Ja też do niego pisałam i szybko odpowiedział.
Beatko, trzymaj się kochana, bądź dzielna. Mój tatuś od dzisiaj jest pod opieką hospicjum domowego. Tak go bolało, że sam poprosił nas o pomoc. Chciał nawet isc do szpitala, ale dzięki Bogu obyło się bez tego.
Kochana... nie wiem co ci jeszcze pisać, bo sama jestem podłamana... Jestem z tobą, modle się za Twoją mamusię , damy radę:) |
ma_ka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-06, 19:12 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Co tam Beatko u was? Napisz bo się niepokoję... Jak mamusia? |
ma_ka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-05, 15:38 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Beatko droga, bardzo mi przykro, że tak się sprawy mają. Ale musi być lepiej cholercia!! Dlaczego to wszystko jest takie popie....?! Ale co nam pozostaje, musimy walczyć, walczyć dla siebie i swoich bliskich. Nie jest lekko, wiem sama po sobie. Jesteś bardzo dzielna i dajesz radę, chociaż pewnie często w to wątpisz. Modlę się za Twoją mamusię i o to, żeby nie zabrakło ci sił. Trzymaj się kochana, jutro MUSI być lepiej:) |
ma_ka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-02-02, 18:56 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Beatko, płyn w płucach o ile mi wiadomo nie jest przeciwwskazaniem do brachyterapii. Wiem to stąd, że mój tato tez ma płyn w płucach a mimo to będzie poddany temu zabiegowi. Teraz tylko pozostało nam czekanie na telefon... Dziewczyny mają rację, walzc o brachyterapię, powodzenia |
ma_ka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-30, 22:25 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Kochana, mojemu tatusiowi zlecono właśnie brachyterapię. Będzie wykonana w Gdańsku. Czekamy teraz tylko na telefon. Z tego, co wiem, nie trzeba jakichś specjalnych wymogów. Jeżeli zajrzałaś na mój wątek, to wiesz, że mój tatuś ma raka w bardzo zaawansowanym stanie, ale mimo to onkolog zlecił ten zabieg. Głowa do góry, a od lekarzy wymagać trzeba, pytać, prosić... Daj znać jak sprawy:) |
ma_ka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-29, 16:51 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Wiataj Beatko, ja też mam małą 3 - letnią córeczkę i dokładnie jak ciebie nawiedzają mnie takie straszne scenariusze. Boję się tego bardzo, bo mój tatuś jest wymarzonym dziadkiem. Znów jak słysze od taty jak wierzy w to, że bedzie dobrze to mnie trochę stawia do pionu i dodaje siły. On taki chorutki i walczy a ja mam sie poddawac? Nigdy! Życzę tobie wszystkiego dobrego:) |
ma_ka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-28, 19:27 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Beatko, to sie namęczyłyście z mamusią przez ten nasz system. Miejmy nadzieję, ze było po co. Musi być lepiej, od tego oni są. Na prawdę słabo się robi. Trzymaj sie, spokojnej nocki. Pozdrawiam:) |
ma_ka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-28, 12:34 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Hej Beatko, co nowego? |
ma_ka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-27, 11:31 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
W szpitalu na pewno zapewnią twojej mamusi dobrą opiekę i ulżą w cierpieniu. Są w stanie więcej zrobic niż my same. Z drugiej strony nie dziwie się twojej mamuni, bo kto lubi szpitale? Trzymam kciuki i pozdrawiam ciepło. |
ma_ka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-26, 12:36 Temat: Proszę o pomoc i wsparcie... Dianoza rak niedrobnokomórkowy |
Witaj. Mojemu tatcie też dokucza bardzo silny kaszel z krwiopluciem. Zażywa THIOCODIN i na razie mu pomaga. Spróbuj, może to coś da. Lek jest niedrogi i bez recepty. Pozdrawiam , życze dużo siły:) |
|