1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz płuca |
madziap
Odpowiedzi: 65
Wyświetleń: 42646
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-05-13, 13:57 Temat: Guz płuca |
O rany, Grażynko nawet nie wiesz jak się cieszę:-D
Życzę Ci dużo dużo zdrówka i żeby więcej los nie płatał Ci takich chwil niepewności.
Pozdrawiam i ściskam.
Dochodź szybko do siebie i szybko zapomnij o tym co przeszłaś. |
madziap
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-03-16, 13:29 Temat: Guz płuca |
To właśnie jest porażające...teraz kiedy z racji choroby taty zainteresowałam sie tematem napotkałam kilka takich relacji ludzi, kiedy na badaniach obrazowych wychodzą małe zmiany a lekarze każą zgłosić się za trzy miesiące... już wiadomo dlaczego w Polsce rak płuc jest wykrywany za późno...
Trzymam kciuki, żeby u Ciebie skończyło się na strachu
Pozdrawiam
Magda |
madziap
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-03-16, 12:42 Temat: Guz płuca |
Z tego co się orientuje do wykonania badania tk prywatnie musi być skierowanie od lekarza (ale nie rodzinnego) mi dawał je chirurg. Koszt to pewnie około 200-300 PLN, nie wiem dokładnie. Myślę, że w obliczu choroby nowotworowej szkodliwość badania tk schodzi na drugi plan. Jeśli jeden lekarz będzie miał opory idź do innego. Musisz zrobić wszystko, żeby wykluczyć zagrożenie i żyć spokojnie. Pozdrawiam. |
madziap
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-03-16, 12:14 Temat: Guz płuca |
Grażynko,
może poszukaj innego lekarza i za jakiś miesiąc postaraj się (jeśli nie będą chcieli zrobić państwowo) o skierowanie na prywatne badanie tk, wykonane rzetelnie, abyś wiedziała i mogła w razie potrzeby podjąć leczenie jak najszybciej... Sama przeszłam chorobę nowotworową i wiem co znaczy czekać w takiej sytuacji... Trzymam za Ciebie kciuki |
|
|