Autor |
Wiadomość |
Temat: POGADUCHA |
maganana
Odpowiedzi: 1477
Wyświetleń: 247399
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-09-01, 13:34 Temat: POGADUCHA |
Noooo!!!
Zawsze można na coś,na kogoś zwalić
A że o córce to oblać mogłam |
maganana
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-09-01, 12:51 Temat: POGADUCHA |
heh
u mnie córka młodsza szła pierwszy raz bo syn już chodził rok wcześniej
Także Milenka szła żwawo i chętnie ale jak ją odbierałam to wyła jak nie wiem...nie chciała w ogóle opowiadać jak było tylko, że mamy szybko iść do domu. Potem powiedziała że chciała do mamy i dlatego płakała.Syn zadowolony-tyle dobrze
Zobaczymy jak jutro będzie ....
A ja na 01 września oblałam 3 raz prawo jazdy taka ze mnie zdolniacha |
maganana
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-08-30, 13:50 Temat: POGADUCHA |
No tak ....
Święta racja, mają pracę za kare i dlatego są co niektóre takie "miłe i uprzejme"
Jutro pojadę się zapisać do PUP i od razu zapytam, a nóż,....
Dzięki wielkie.Mam nadzieję, że nie długo będziemy mogły się spotkać |
maganana
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-08-30, 13:25 Temat: POGADUCHA |
Dzięki!!!
Ja dopiero od ponad roku zamieszkałam w Bytomiu ale bliżej Zabrze bo zaraz za Merą Elzab w Zabrzu na osiedlu Helenka-jeżeli wiesz gdzie to jest. Muszę się zapisać do PUP bo do Bytomia nie byłam zapisana tylko do Zabrza a tam nic się nie działo/dzieje...
Żadnych staży,pracy.Tylko jeździłam podpisy składać, nie mówiąc o jakiś szkoleniach.Kicha straszna!!
Co do spotkania to nic straconego |
maganana
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-08-27, 20:11 Temat: POGADUCHA |
A ja tak z innej beczki kochanie...Gdy tata zachorował a potem zmarł nie miałam szans na szukanie pracy oraz głowy do tego. Minęło już troszkę czasu a życie coraz droższe, dzieci mają ciągle swoje potrzeby,zachcianki i nie ukrywam że ja już za długo siedzę w domu więc....
Jakby któraś z Was, któryś z Was słyszał ofercie pracy dla mnie w (Gliwice, Zabrze,Bytom,Chorzów,Tarnowskie Góry) to ja się polecam.
Szukam szukam pracy i dupa
Jestem wprawdzie po administracji publicznej ale dobrze wiem,że pracę w jednostkach administracyjnych nie dostanę na pewno...
Jakieś biuro,sekretariat...Pracowałam jako pracownik administracyjno-biurowy, potem jako sekretarka, angielski znam-nadal go szlifuję, komputer w stopniu bdb.
Jakby Wam się coś o uszy obiło pamiętajcie o mnie
Mam nadzieję,że nie macie mi za złe, że wyskoczyłam tutaj z taką prośbą, ale już do głowy dostaje w domu
W razie potrzeby CV mogę swoje posłac gdyby cosik |
maganana
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-11-25, 18:59 Temat: POGADUCHA |
tak mi przykro Marto
ja straciłam tatę ale on doczekał mojego ślubu i wnuków, ale mógł jeszcze doczekać innych wspaniałych rzeczy...
ciągle się zastanawiam dlaczego tak się stało, dlaczego on, dlaczego Nas to spotkało
wiem co czujesz, ja ledwo co urodziłam córkę i dostałam wiadomość że tata ma raka i lada chwila umrze.
Tym bardziej wiem jak Ci ciężko. Pisz, żal się po to tu jesteśmy by Cię wysłuchać, "przytulić",pocieszyć ile się da...
bądź silna
przytulam Cię mocno |
maganana
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-10-29, 21:39 Temat: POGADUCHA |
nie mogę zrozumieć za co Bóg nas tak karze ? .
też chciałabym znać na to pytanie odpowiedź. Tata mi zmarł na raka, małżeństwo (ciocia a za dwa miesiące wujek jej mąż) na raka oczywiście. Moi kuzyni stracili w ciągu kilku miesięcy obojga rodziców. Mało tego jedno leżało i umierało w jednym pokoju a drugie chorowało w drugim. Nie potrafię tak jak i Ty zrozumieć tego. Jak to się dzieje że mąż-żona , brat-siostra it
p mogą w tym samym czasie jednocześnie chorować na raka. Jak takie osoby się mają wspierać, na kogo liczyć. Piszesz że mąż nie ma ochoty na spacery wizyty. Mój tata też nie chciał nikogo widzieć, żeby nikt do niego nie przychodził, nie dzwonił. Wstydził się jak schudł i chyba tego że rak go pokonał...
Bardzo mi przykro że jesteś/jesteście w takiej sytuacji z mężem. Życzę Wam dużo dużo siły wlaczcie!!!
pozdrawiam i przytulam |
maganana
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-08-24, 20:29 Temat: POGADUCHA |
ja tak kochani z innej beczki
od jutra idę na dietę dukana-proteinową po wakacjach mi się przytyło i zamierzam coś z sobą zrobić skoro pracy znaleźć nie potrafię to może coś (a muszę z 5-7kg) schudnąć.Apetyt mam wilczy aż się dziwię zawsze 55kg a tu 60 skoczyło i jem i jem ....
Czy ktoś z Was był na tej diecie?Co o niej sądzicie? |
maganana
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-08-19, 12:14 Temat: POGADUCHA |
dziękuję Wam... |
maganana
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-08-17, 10:23 Temat: POGADUCHA |
no i jestem po wakacjach u wujka. Porażka
wujek na chemii nie był , wylądował w szpitalu bo 2 tyg nie jadł nic. Mąż mój odebrał go jak przyjechaliśmy na wakacje. Przez tydzień się nim zajmowaliśmy. Nie jadł nic, słaby, nie dobry,ból głowy okropny, chyba przerzuty miał. Nie widzieliśmy co z nim robić. A nad morzem-porażka. Lekarza nie ma, hospicjum za daleko więc nie , bo most remontują w Kołobrzegu, do szpitala nie bo po co już. W końcu załatwiliśmy szpital w Kamieniu Pomorskim na chirurgii. W domu nie miał się nim kto zajmować a i on nie chciał pomocy niczyjej był nie miły, ordynarny, mdlał, wył z bólu głowy. Zabrali go tam dali kroplówki, leki przeciwbólowe. On tylko spał, i spał. W sobotę dostaliśmy wiadomość że zmarł .2 miesiące po swojej żonie. Takie miałam wakacje. Widok cierpiącego umierającego wujka. Poza tym ok, pogoda za bardzo nie dopisywała ale z rodzinką i znajomymi tydzień był fajny. |
maganana
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-07-18, 20:56 Temat: POGADUCHA |
a tak z innej beczki powiem Wam, że siedzę już z dzieciakami trochę w domu, bo prawie 6 lat i w końcu ruszyłam swoją dupcię i zaczęłam szukać pracy. Wszystkie portale o pracy dzień w dzień śledziłam śledzę. Poskładałam do sądów na staż, do prokuratury tu i tam byłam i koszmar. W sądach w prokuraturze konkurs to fikcja. Konkurs się musi odbyć musi być ogłoszony ale z góry wiadomo kto się dostanie. Osoba, która już u nich jest na stażu z urzędu pracy dostaje się na staż z sądu .Byłam już na takich konkursach chyba 4 i zawsze to samo :( i to wymiar sprawiedliwości a takie przekręty! i ciągle szukam i szukam
Byłam teraz w kancelarii notrailnej na rozmowie jako pracownik administracyjno-biurowy było stanowisko to Pani pierwsze co czy mam dzieci i czy chce mieć jeszcze a potem kasiora ile bym chciala dostać , a już wcześniej przed rozmową pojawił się w necie jakiś post że kobieta szuka wykształconego pracownika za 1000zł na rękę. Więc rozmowa u mnie trwała 3 min W sumie nie pasowało jej ze nie jestem z Gliwic ale że się zastanowi. Kasa też nosem kręciła .I powiedzcie mi po cholerę robiłam wyższe jak nie zarobię 1200zł nigdzie! Raz byłam tez w Katowicach na rozmowie przeszłam wszystkie etapy. Ostatni z kanclerzem wyższej szkoły. to bylo na stanowisko w dziekanacie. Oczywiście gościu chciał kobietkę wykształcona co ma na dyplomie same 5 i 6 a jak młówię żę 1500zł na rękę bo na dojazdy wydam dużo bo z zabrza jestem to on nosem kręci i się pyta czy do negocjacji!! no proszę Was ! chyba będę szukała pracy w sklepie. Może z 1000zł zarobię a bez stresu. Już sama nie wiem gdzie mam tej pracy szukać Tak bardzo się chcę już wyrwac z domu i zacząć pracować. Wyjść do ludzi. A tu dupa.Chodzę tylko na rozmowy przechodzę wszystkie etapy a na końcu do widzenia
Ale się Wam wyżaliłam... |
maganana
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-02-14, 20:01 Temat: POGADUCHA |
cleo33 w takim razie zapraszam na kawusie
ana7 z tymi facetami tak jest, mój dopiero koło 19 wrócił z delegacji jak wyjechał w sobote od 5.00 rano ciągle sama z dzieciakami a potem mam być jeszcze zadowoloną żonką...
porażka,...
bardzo się cieszę, że blisko mamy,bo mama jeszcze się nie pozbierała po śmierci taty, na weekend jej syna Maksa posłałam to dzisiaj mi przez telefon mówiła że dobrze, że jej go zostawiłam (tata dokładnie rok temu trafił do szpitala)
mój syn ma 4 lata a miał 3 jak mój tata jego dziadek zmarł i takie rzeczy mówi że szok\
"babciu ja mam dziadka w głowie", "kto go zakopał, dlaczego go samolot zabrał" "tęsknie za nim" "nie płacz juz babciu masz dziadka Jasia (Jasiu drugi dziadek Maksa)
niby fajnie dom duży dom, ale 100 razy więcej sprzątania, jak ja to ogarnę. Ale jak się przeprowadzę pójdę na prawo jazdy a potem będę szukała pracy bo już ponad 4 lata jak siedzę z dziećmi w domu ...można dostać do głowy z nimi od rana do nocy |
maganana
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-02-14, 13:33 Temat: POGADUCHA |
ja jestem w trakcie przeprowadzki tzn do końca lutego musimy opuścić mieszkanko , ale dom jesio nie do końca gotowy bo dopiero za miesiąc mają drzwi wszystkie Nam zakładać i przez zimę i minusowe temp nie ma jak kopać . Mąż w tygodniu jeździ do domu i walczy tam jeszcze a ja w tym czasie siedzę u mamy bo od domu do mojej mamy mamy 10min.
Teraz już będę pomału pakowała rzeczy i fruuuu z Gliwic do Bytomia się przeprowadzę.
Także na razie nie mam na nic czasu budowa dzieci wybieranie mebli farb itp dużo tego jest...
a śnieg ciągle pada i pada i tak dużo go a zimy końca nie widać.... |
maganana
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-01-20, 20:27 Temat: POGADUCHA |
wiesz ana7 w innych krajach inne zarobki inne ceny ciuszków
u Nas koszty przesyłki są sporawe przy zakupie jednej bluzeczki. Nie bardzo się opłaca, no chyba, że jakaś superowa i droga na uroczystość to warto mieć taką oryginalną rzecz.
Ja jak kupuje dla dzieciaków to tak żeby kilka rzeczy można zakupić a jak dla siebie to albo koleżankę pytam czy czegoś nie chce albo mamę wtedy przesyłka na pół jest.
Ale powiem Ci że właśnie koleżanka mi powiedziała mi że w Niemczech jest co sobotę i niedzielę wyprzedaż w jakimś dużym sklepie i można za 1 EURO kupić fajny ciuszek
Firma Primark, Early Days i inne firmy. A u Nas na allegro dla dzieciaków te rzeczy trzeba sporo zapłacić. No ale w Niemczech nie mam nikogo i trzeba wydawać u Nas |
maganana
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-01-17, 19:55 Temat: POGADUCHA |
ja przez allegro kupuję
a w aptekach internetowych kupuje kosmetyki kremy jakieś witaminki dla dzieciaków.
a ostatnio kupiłam na allegro kosmetyki z apteki i mieli poślizg i wysłali dopiero po tygodniu i w zamian za zwłokę dostałam całe mnóstwo próbek kremów vichy, także w krem jestem zaopatrzona na ho ho |
|