Autor |
Wiadomość |
Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
magdal
Odpowiedzi: 406
Wyświetleń: 116593
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-07-03, 14:37 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
Młoda, współczuję, przytulam mocno. Będę się modlić o dużo sił dla Was, a dla Tatusia o Niebo...
|
magdal
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-06-20, 13:05 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
Młoda, walczcie...
Trzymaj się!
Pozdrawiam. Magda |
magdal
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-03-21, 13:03 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
cześć młoda, moja mama od tygodnia narzekała na bóle brzucha, dostała skierowanie na usg, bałam sie tez o ewentualne przerzuty, a okazało sie że brzuch ok i nawet zmiany meta w wątrobie się cofnęły, brzuch czysty, więc te bóle moga być u niej spowodowane po prostu chemią i "leniwymi "elitami, ale zauważyłam też że gdy bierze metoclopramid to nie narzeka na ból brzucha. Wiem że ten leki jest na mdłości, ale tez dobrze działa na układ pokarmowy, ja go biore czasem, a mam refluks i przepuklinę rozworu przełykowego. Jak wezmę metoclopramid to czuję, ze jakby trawienie jest szybsze, więc myslę, że moja mamę też ten metoclopramid pomaga na bóle, a najważniejsze że w usg wszystko ok
Aha mama bierze też no-spę i hepatil
Pozdrawiam.Magda |
magdal
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-02-17, 18:51 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
nie wiem czy morele pomagają na wypróżnienia czy nie ale są zdrowe i b wskazane przy chemii- tak mówiła nam dietetyk onkolog. Jest tylko jedna zasada, trzeba kupować te morele bez siarki czyli nie ładniutkie pomarańczowe tylko brązowe. Niestety są drogie, ja kupuję w zdrowej żywności po 8 zł.
Moja mama na wypróżnienia dostała -oprócz czopków glicerynowych- syrop lactulozę.
Pozdrawiam - Magdal |
magdal
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-02-10, 21:47 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
no tak zafiron, literówka zmienia wszystko, już znalazłam w internecie...dzięki za inf. |
magdal
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-02-10, 21:27 Temat: proszę o pomoc w walce z rakiem płuc |
moja mama ma zapisany lek zofran na mdłości i wymioty przy chemii, czy na pewno miałaś na myśli nazę zofiran? |
|