1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 4
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: udział w badaniu klinicznym - zgodzić się czy nie?
magdal

Odpowiedzi: 169
Wyświetleń: 50302

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-01-15, 21:44   Temat: udział w badaniu klinicznym - zgodzić się czy nie?
Ultra, bardzo współczuję...
Przytulam mocno, trzymaj się kochana.
Magda
magdal

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-01-11, 15:05   Temat: udział w badaniu klinicznym - zgodzić się czy nie?
Ultra, mojej mamie gdy takie sińce miała, pielęgniarki poradziły smarować maścią z kasztanowca.

A co do zachowania, to próbuj nie brać tego do siebie. W chorobie różnie bywa. Ja od swojej mamy od czasu do czasu też mam takie próby wpędzania mnie w poczucie winy albo kierowane pretensje, że może nie robię wszystkiego co powinnam, by była zdrowa.
Trzymaj się kochana!
Magda
magdal

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-11-22, 16:37   Temat: udział w badaniu klinicznym - zgodzić się czy nie?
Tak naprawdę nigdy nie wiadomo ile czasu zostaje... są statystyki, lecz wszystko zależy od człowieka. Do mnie w szpitalu lekarz powiedział, że nie ma problemu z hospicjum, może załatwić od zaraz ale widząc mą mamę i jej charakter powiedział, że odeszłaby tam w ciągu kilku dni, nie wytrzymałaby psychicznie. Zresztą takiej opcji w przypadku mej mamy nigdy nie było, choć rozumiem że czasem taka sytuacja jest konieczna, nie wszyscy mają odpowiednie warunki do opieki nad tak ciężko chorymi. To trudna decyzja, ale musicie podjąć ją sami.
Dużo sił życzę. Trzymaj się. Magda
magdal

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-09-23, 18:58   Temat: udział w badaniu klinicznym - zgodzić się czy nie?
Ultra, nie jestem na tyle mądra w tym temacie, by sensownie pomóc, ale zajrzyj do mego wątku, moja mama miała ostatnio wysokie tętno i Madzia70 mi na ten temat pisała. Teraz jest ok.
Poza tym wydaje mi się że leków na depresję nie można sobie ot tak odstawić i nie brać, może pojawic się tzw zespół odstawienny, który ma różne objawy, także np. wysokie tętno. Sprawdź czy aby na pewno mama ich nie bierze. Niektórych leków nie wolno gwałtownie odstawiać!
Pozdrawiam. Magda

[ Dodano: 2013-09-23, 20:02 ]
Nie tylko Madzia70, ale też inni pisali o wysokim tętnie i mi doradzali...
Zajrzyj do mnie...
Magda

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron