1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Moje nowe życie |
majkelek
Odpowiedzi: 68
Wyświetleń: 23782
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-03-09, 17:17 Temat: Moje nowe życie |
Oj nie martw się siniak pod okiem się szybko zagoi (mam nadzieję) a od tak sympatycznej osoby jak Ty to nawet w gębę dostać jest miło. |
majkelek
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-03-09, 15:25 Temat: Moje nowe życie |
Oj no żeś mnie teraz źle odczytała Ja nie powiedziałem, że to już koniec (no ja przecież już trochę mnie znasz), cytat tyczy się czegoś innego. Moim zdaniem chodzi o to, że nie da się cofnąć czasu, ale można ten czas, który przed nami (do ostatniej chwili, która jeszcze dallleeeekoooo przed nami) wykorzystać tak jak byśmy sobie marzyli. Czyli to co teraz robisz to piszesz właśnie nowy początek. Moim zdaniem Ty dokładnie to robisz Kasiu a na dodatek siejesz wokół siebie wiele radości, ciepła i wsparcia. I za to należy Ci się (to za radość) (to za ciepło) (to za wsparcie) (a to tak poprostu). A teraz uciekam bo mnie Twój mąż dopadnie
(A czemu ja dostałem w mordę od tego komputera na Twoim obrazku, podpadłem?) |
majkelek
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-03-09, 14:57 Temat: Moje nowe życie |
JustynaS1975 napisał/a: | KlaWik napisał/a: | Ktoś mądry powiedział : "Nikt nie obiecywał, że będzie łatwo" więc łapmy za tę cytrynkę zwaną życiem i wyciskajmy z niej jak najwięcej |
Ja gdzieś przeczytałam: jeśli życie daje Ci tylko cytrynę, zrób z niej lemoniadę |
U ja uwielbiam lemoniadkę, masz jakiś przepis Justynka? Zrobisz mi też?
E tam Kasia nie będzie łatwo, jeszcze się na dobre nie zaczęło a Ty już wiesz (a tak na marginesie to chyba mnie ignorujesz bo napisałem i maila i )
A ja mam dobrą myśl dla Ciebie na początek wątku “Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending.” (Maria Robinson) (Nikt nie może cofnąć czasu i zacząć wszystkiego od nowa, ale każdy może rozpocząć od dziś pisać nowe zakończenie)
Miłego Dnia |
majkelek
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-03-09, 14:22 Temat: Moje nowe życie |
Berta napisał/a: | gabi30, dokładnie czuję zupełnie to samo.
Czuję się coraz słabsza i coraz bardziej ograniczona chorobą.Przed mężemi córkami muszę udawać że wszystko jest ok,ale nie jest.Przestałam mówić że coś mi dolega bo ciągle słyszałam-przestań,wmawiasz sobie,mnie też boli.
Cytat: | Zazdroszczę Wam dziewczyny tego optymizmu, mojego już nie ma
|
Też zazdroszczę |
UUUUUUU jak ja nie lubię takiego pisania Wiecie, że jak Majkelkek wparował na jakiś wątek to nie będzie już tu marudzenia (kurde a to nie mój wątek więc ja se chyba nie mogę tak rządzić, nie ) Gabi, Basia, powiedzcie szczerze czy Wyście myslały, że ja tu nie trafię i tego nie przeczytam No dobrze a teraz na poważnie. Mówienie do chorej osoby, że mnie też boli to jakiś absurd, kurde ja se tego nawet wyobrazić nie mogę, no normalnie nie wierzę. Po drugie jak ktoś stracił optymizm no to ja zapraszam - "Majkelek nieprofesjonalne odnajdywanie optymizmu"
A na koniec powiem, że pewnie będę tu często zaglądał bo nam KllaWik superaśny wątek założyła - fantastyczny pomysł
A teraz lecę bo mnie z pracy chyba zaraz wywalą |
|
|