1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak niedrobnokomórkowy płuca prawego |
majkelek
Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 8920
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-04-11, 06:07 Temat: Rak niedrobnokomórkowy płuca prawego |
igra napisał/a: | Nie wiem czemu nie zdecydowano się na chemię. Może ze względu na wiek teściowej - 78 lat. Chociaż lekarz prowadzący cały czas podkreślał, że teściowa jest w bardzo dobrej kondycji. |
Obecnie, w większości źródeł (przynajmniej tych, do których ja dotarłem, np http://moffittcancercente...14n1/pdf/44.pdf ) prezentowane jest stanowisko, iż sam wiek nie jest przeszkodą, ale jedynie powodem do tego, by przeprowadzić dokładną ocenę stanu chorego. Po wklejeniu wypisów ze szpitala widać jednak, że u Twojej teściowej jest jeszcze kilka schorzeń towarzyszących, które mogą być przeszkodą. Trzeba poczekać teraz na wyniki konsultacji i wówczas może się zastanowić nad zasięgnięciem drugiej opinii, od innego onkologa (może ten przynajmniej umotywuje swoją decyzję) - wszystko zależy od tego, jakie jest życzenie Twojej teściowej (jeśli nie chce kolejnej konsultacji, to nie ma powodu by Ją namawiać na siłę).
Pozdrawiam serdecznie! |
Temat: Rak niedrobnokomórkowy płuca prawego |
majkelek
Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 8920
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-04-09, 23:48 Temat: Rak niedrobnokomórkowy płuca prawego |
Przepraszam, że pytam - może czegoś nie doczytałem - Czy onkolog powiedział z jakiego powodu odstąpił o leczenia chemicznego?
Czy masz jakieś informacje nt. tego jaki jest to rodzaj raka niedrobnokomórkowego?
Może, jak delikatnie sugeruje absenteeism (ja jestem niestety znacznie mniej delikatny), dopytaj się dokładnie jaki obszar ma być naświetlany, bo z tego co widać, to oba płuca są zajęte przez nowotwór.
Pozdrawiam serdecznie! |
|
|