1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Torbiel piersi? |
malaperelka
Odpowiedzi: 35
Wyświetleń: 16039
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-09-05, 20:23 Temat: Torbiel piersi? |
Niestety merytorycznie się nie znam na tych pytaniach, ale polecam Ci pójść z wynikami do onkologa, jeśli nie byłaś. Ja jestem pod stałą opieką i to daje mi spokój. |
malaperelka
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-09-05, 19:32 Temat: Torbiel piersi? |
Wg mnie, to kwestia umiejętności Radiologa. Ja za pierwszym razem trafiłam na super doktora. Następnym razem był niedostępny, więc umówiłam się do innego...I zaczęły się nieźle przejścia. Ten inny badał mnie 3 minuty i nie widział nic, napisał, że piersi są czyste, mimo, że mam guzki FA i sama je czuję...Oczywiście powtórzyłam badanie. Pani doktor robiła badanie 40 minut, nie była pewna niczego, co widzi i zapisała same znaki zapytania, w tym torbiele i powiększone przewody... Zdenerwowałam się na tych lekarzy kokretnie i poszłam do sprawdzonej przez znajomą. I jestem zachwycona! Po porównaniu pierwszego i tego ostatniego badania, są takie same wyniki, dr zauważyła tylko jeden guzek więcej. Skierowała mnie do onkologa (tu lekarz mnie uspokoiła, jest ok) i mam robić usg co trzy miesiące.
Dążę do tego, że najlepiej mieć sprawdzonego radiologa i chodzić tylko do niego (tak mi poleciła onkolog).
Jeśli nie znasz takiej osoby, możesz przeszukać internet, tam jest mnóstwo ocen lekarzy. |
malaperelka
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-09-03, 22:15 Temat: Torbiel piersi? |
Ja mam BIRADS3, lekarze tylko zalecają obserwację i usg co trzy miesiące, moje zmiany są łagodne. Tym bardziej Ty nie powinnaś się tym przejmować jak masz 2, jest dobrze. |
|
|