1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak naczyniówki oka |
malgosia68
Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 18208
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-11-28, 15:24 Temat: Czerniak naczyniówki oka |
Terenia tak jak Ci już wcześniej pisałam ja dostałam taką informację na piśmie, że zmiana do obserwacji, jak będziesz tam z mamą poproś od nich na piśmie jaka jest diagnoza, rokowania i dalsze leczenie w końcu nawet lekarz pierwszego kontaktu tez by chciał wiedzieć nie wspomnę o okuliście, który mamę prowadzi. |
malgosia68
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-09-02, 17:02 Temat: Czerniak naczyniówki oka |
Na jakiejś podstawie musi się kontrolować u okulisty.
Może warto by było zadzwonić do Krakowa i dopytać.
A co mówi okulista, który zajmuje się mamą? Nie chciał od Was żadnego opisu z Krakowa? |
malgosia68
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-09-02, 11:57 Temat: Czerniak naczyniówki oka |
Terenia napisał/a: | Jak długi czas obserwacji u Ciebie przewidują (tj. ile czasu minie od kontroli do kontroli)? Czy też póki co masz nie przyjeżdżać do Krakowa, a kontrolować u swojego okulisty? |
Czy Twoja mama nie dostała informacji zwrotnej do lekarza kierującego? ("Informacji dla lekarza kierującego/POZ")
Ja takie dostałam plus USG oka wykonane u nich.
Badania kontrolne w moim przypadku są zalecane maksimum co 3 miesiące u okulisty, który mnie prowadzi. Jest zaznaczone, że jeśli zmiana zacznie się powiększać to mam natychmiast do niech dzwonić i wtedy przyspieszą wizytę.
Następną wizytę w Krakowie mam wyznaczoną na 25 września 2014. |
malgosia68
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-09-01, 20:46 Temat: Czerniak naczyniówki oka |
czy możesz zeskanować albo dokładnie przepisać wyniki USG, angiografii oraz co dokładnie wpisano w rozpoznaniu z Krakowa
ja mam bez barwnikowe znamię naczyniówki oka do obserwacji
poniżej wklejam link z moim zmaganiem w tej chorobie
http://www.forum-onkologi...znej-vt7944.htm |
|
|