Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
marek_1980
Odpowiedzi: 150
Wyświetleń: 102874
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-05-05, 21:52 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Chciałem powiadomić ze dzisiaj 00.20 odszedł mój kochany tato trzymałem go za rękę i odszedł spokojnie i lekko. Zapadł w śpiączkę mózgową. Nowe przeżuty do głowy które zaatakowały głowę tym razem nie dały za wygraną. Lekarz powiedział, że nie cierpiał bo nie wiedział co się dzieje z nim, ponoć nie czuł bólu.
Chyba z tym skur..............stwem nie można wygrać jednak.............sprawcie, abym się mylił ....
Mam nadzieje, że już nigdy nie będę musiał korzystaj z tego forum. Dobranoc |
marek_1980
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-03-27, 09:59 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Witamy!
U nas bez zmian, tata leży cały czas w łóżku. Siada tylko jak ma coś zjeść. Dodatkowo okazało się, że ma cukrzycę (ale to najmniejszy problem). Tydzień temu miał USG jamy brzusznej, wszystko OK. Jako, że miał morfinę i plastry na plecach, zrobiono prześwietlenie kręgosłupa. Wynik OK. Wszyscy mówią m.in. lekarze, że tata wygląda dobrze jak na ten etap choroby. Nie da rady wstać z łóżka chociaż wszyscy mówią, żeby zaczął rehabilitację, ale widać, że tata jest zrezygnowany (poddał się chyba). Morfologia też wyniki OK. Ma chude nogi i ręce, więc nie dziwi mnie że nie da rady chodzić. Nie wiem co dalej, leży śpi, je, leży, śpi i je.
I tak to wygląda na dzień dzisiejszy,dodam że jest bardzo nerwowy nic nie można powiedzieć na przekór. Jeszcze ojciec miał,ma bardzo trudny charakter i jest uparty całe życie. Nie chodzi, może dlatego,że padła mu psychika. Od i tak to u nas wygląda sytuacja. Pozdrawiam ciepło. |
marek_1980
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-01-23, 14:15 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Niestety tata już nie nadaje się do leczenia. Nie chodzi już od wczoraj tylko leży, śpi i majaczy. Nie chce już nic jeść. To już chyba ostatnie chwile życia teraz tylko chciałbym aby odszedł szybko i nie cierpiał. Także ja nie wierzę, że z rakiem nerki można wygrać. A całe nowoczesne leczenie tabletkami u mojego taty nie zadziałało. |
marek_1980
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-01-12, 00:23 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
mój ojciec się załamał już dawno. Mało je, jest coraz chudszy. Chociaż wyniki-morfologia ma dobre to widać, że rak go zżera
[ Dodano: 2015-01-12, 00:25 ]
19 stycznia ma wizytę u onkolog. Została 2 i 3 linia leczenia, ale ojciec ledwo chodzi, prawie ciągle leży..........nie wiem co ta Pani doktor wykombinuje.... |
marek_1980
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-11-29, 23:13 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Okazało się, że w brzuchu nie ma żadnych zmian. Wątrobowe wyniki ok itp. W płucach jak było tak jest. Tata sam już siada, je bo ma apetyt i pije kawę, ale takie wstawanie to już wysiłek lekki. W płucach nic się nie dzieje a mimo to gorączka i lekki kaszel nie przechodzi. Zbijają ją, ale w nocy znów powraca. Wczoraj morfologia poprawiła się. W poniedziałek wyniki posiewu krwi w celu zobaczenia czy tata nie ma bakterii. Jak siedzi to nie wyglą jak pacjent hospitalowany Nie wierzę, że już nic nie można zrobić. Onkolog powiedziała wczoraj, że jak stan taty się poprawi to może wróci do leczenia tabletkami. Nie wiem czy to ściema pani doktor, czy tak można............ jak tata będzie w domu już nie wiem czy nie spróbować leczenia metodami opisanymi w internecie. Czy to coś da.....jak w ogóle wyjdzie ze szpitala........ale ja już zwątpiłem on też już zrezygnował widać z walki. Mało się odzywa i patrzy się tylko w okno. |
marek_1980
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-11-26, 08:56 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Mój tata już zakończył leczenie dostał skierowanie do hospicjum. Wczoraj znów w przeciągu 3 tygodni poszły wszystkie wyniki w dół, wątrobowe itp. Wczoraj zabrała, go karetka do szpitala w celu zlikwidowania zapalenia płuc i przetoczenia krwi. Kur.......jeszcze nie tak dawno było dobrze,a tu rach ciach i po zawodach. Jestem bezradny, jakiś taki zmieszany, zagubiony Tata już nie chodzi, nogi ma strasznie chude i ręce. Jedynie brzuch ma normalny i twarz. Ma apetyt jeszcze chociaż to jest pocieszające w tej sytuacji.
Tata wczoraj już wiedział, że jego walka się skończyła, spojrzał tylko na obraz Boskiej i spuścił głowę.
Teraz pozostaje tylko czekanie na odejście. Nie wiem jak to będzie, zaraz święta, urodziny moich dzieci............a tata leży i wie, że umiera Czemu nikt nie może znaleźć leku na tego raka!!! |
marek_1980
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-10-27, 10:28 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Witam.
Tata mój dostaje teraz leki na obrzęk mózgu, zaczął od 2 tygodniu brać Sutent.
Wszystko miało być lepiej, wyniki głowy ok, guzy się zmniejszają.
Niestety taka jest cały spuchnięty na buzi, nogi również. Wszystko ponoć od leku na obrzęk-czyli sterydy. Od 2 dni nie da rady chodzić, leży lub trochę siedzi na łóżku. Nie wiem co się stało miało być lepiej,a jest gorzej.
Widzę po ojcu, że się chyba już poddaje chorobie, wczoraj kazał przywieść wnuka bo dawno już go nie widział, niestety drugiego nie mógł zobaczyć (ponieważ jest chory obecnie).
Coś czuje, że chyba zbliża się koniec. Ale mówi, że czuje się dobrze tylko słaby bardzo jest i nie da rady chodzić. Myślę, że tata mnie oszukuję, ale nic już nie zrobię. Za tydzień TK płuc i brzucha oraz za 3 tygodnie rezonans w centrum Gamma Knife w Warszawie. Nie wiem jak on tam dotrze, na chwilę obecną jest to nie możliwe. Chyba choroba wygrywa niestety. Pozdrawiam wszystkich ciepło i trzymajcie się. |
marek_1980
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-10-01, 16:50 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Tata jest już dzisiaj w domu. Oczy ma już lepsze, samopoczucie chyba też trochę się poprawiło. Leki od obrzęków musi brać jeszcze przez 3 tygodnie i obserwacja.
Trochę niepokojące jest to, iż młoda stażystka lekarka powiedziała dzisiaj po opisie TK i po wypisie, że obrzęk nie miną (II stopień).
Mama poszła spytać się ordynatora, a ten że uległo wszystko poprawie.
W ogóle lekarze, opieka i jedzenie było pod psem. Najpierw, że pacjent będzie umierał a teraz, że się poprawiło i że to krwawienie było ponoć od pęknięcia naczynka które uszkodził zmniejszający się guz po Gamma Knife.
Powiem tak.............jakie Państwo taka służba zdrowia. Żeby nie moja mam starsza pielęgniarka to nie wiem co by z tym ojcem tak zrobili, ona trzymała rękę na pulsie i wszystkiego pilnowała.
Tata siedzi sobie i ogląda swój ulubiony TV:-) za tydzień zaczyna chemię.......w sumie od dzisiaj powinien zaczynać Sutent, ale onkolog kazała zaczekać jeszcze 7 dni, żeby ojciec nabrał trochę sił, bo jest słaby.
Grunt, że żyje jakoś i cieszę, że jakoś tam funkcjonuje przynajmniej na razie. Bo umówmy się wszystko do czasu przy tej chorobie. Ale jest jak jest. Pozdrawiam wszystkich. |
marek_1980
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-09-25, 20:07 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Płytka z rezonansem głowy trafiła do lekarzy z Gamma Knife w Warszawie. O godz. 15.00 zadzwonili do mojej mamy z informacją, iż po obejrzeniu obrazu lekarze stwierdzili że wynik jest bardzo dobry po 2 miesiącach od zabiegu laserem. I wyznaczyli na listopad kolejny rezonans w Warszawie. Dzisiaj tata czuje się lepiej, oczy już nie opadają, ma duży apetyt itp.
Nie wiem już sam co myśleć............czemu tak się poczuł, że wylądował w szpitalu? W gamma knife nie wspomnieli o krwawieniu nawet nic, dziwne, może tylko naczynko jakieś pękło przez rozpadanie się tego guza w płacie czołowym. Guz w pniu mózgu został opisany jako zmiana naroślowa a nie meta. Może po laserach guz tak zamarł, że nie wykazuje charakteru meta już. Sytuacja niby dobra, lekarze w szpitalu nastraszyli ze tata umrze po szybkiej TK głowy na SORZE, a teraz się okazuje że jest bardzo dobrze po rezonansie głowy? Dostaje ciągle leki dożylnie i widać, że czuje się coraz lepiej. Nie wiem co o tym sądzić? Czyżby lekarze sami nie wiedzieli skąd te pogorszenie się stanu u ojca? Może te guzy spowodowały obrzęk po tych laserach, nikt ni e wie. Co dalej z tatą nie wiadomo....na razie leży do niedzieli. |
marek_1980
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-09-24, 21:24 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
krwawi nie ten w pniu mózgu tylko ten czołowy guz, więc lekarz powiedział ze jednak nie jest źle. Jutro zdjęcie rezonansu obejrzą w Warszawie w cetrum Gamma Knife i zobaczymy dalej.
W płucach guz jakie były takie są.Wyniki krwi wszystkie OK, inne też OK.
Na razie dostaje leki przeciw obrzękom i przeciw krwawieniu i lekarz powiedział ze jest OK narazie. Ale nie wiem czy się cieszyć, czy płakać w takiej sytuacji, i tak choroba wygra wcześniej czy później |
marek_1980
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-09-23, 19:31 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Terminy są bardzo długie.
Nam się udało dzięki chyba fuksowi bo inaczej tego nie można nazwać.
Niestety tata jest w szpitalu, i ma krwotok w mózgu chyba przez rozpadanie się guza. Jutra wyniki rezonansu, ale lekarz mówi, żeby szykować się na śmierć. Bo raczej nic z Tatą nie da się zrobić. Nawet gamma knife nie pomógł z tego wniosek. Jutro dam znać dokładnie jeśli kogoś to interesuje. |
marek_1980
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-08-18, 20:42 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Jutro wyniki TK płuc taty i zobaczymy co dalej? |
marek_1980
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-07-29, 21:50 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Kochani moi tata jest już po zabiegu gamma knife. Wszystkie guzy potraktowali laserem nawet tego w pniu mózgu. Prof. powiedział cyt. wszystkie wystrzelaliśmy. Teraz za 2 miesiące rezonans i zobaczymy o ile się zmniejszyły mam taką nadzieję. Skuteczność gamma knife to 98%. Tata po zabiegu jest słaby i ta pogoda, ale dzisiaj już czuł się lepiej. Oczywiście chemia na razie jest przerwana. Pozdrawiam |
marek_1980
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-07-18, 21:26 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
Tata został zakwalifikowany do zabiegu. W ciągu przyszłego tygodnia ma mieć przeprowadzony zabieg wypalenia przerzutów z głowy w tym z pnia mózgowia. Prof. powiedział, że wypalą wszystkie guzy z głowy. Nadzieja wróciła, że mimo iż lekarz w naszymi mieście pogrzebał już ojca a jednak trzeba walczyć i wierzyć do końca. Dodam, że tata ma ogromne szczęście jeśli chodzi o Gamma Knife. Jeśli wszystko się uda to tata wraca do tabletek celowanych. Także jeszcze walczymy. Pozdriawiam |
marek_1980
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-07-11, 19:19 Temat: Rak nerki i przerzuty do płuc |
No jesteśmy umówieni na 10.30 ale czy z prof. Ząbkiem to nie wiem, w rejestracji nam nie powiedziano kto przyjmie, konsultacja i tyle. |
|