1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Wynik tomografii płuc |
martita44
Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 39346
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-07-23, 20:01 Temat: Wynik tomografii płuc |
Bardzo mi przykro Miłosz!Łączę się z Tobą w bólu!!! |
Temat: Wynik tomografii płuc |
martita44
Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 39346
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-07-14, 20:26 Temat: Wynik tomografii płuc |
Milosz napisał/a: | Tato jeszcze przed tą chemia strasznie spuchł - twarz, stopy i przybyło mu bardzo dużo brzuchu |
Czy tato ma podawane jakieś sterydy?Np.Dexaven (dexametazon) Milosz napisał/a: |
Milosz napisał/a: | Ręce i nogi schudły |
Przy podawaniu sterydów twarz i tułów najczęściej puchnie natomiast ręce i nogi są chude, kościste.
Tato też ma bardzo duze problemy z regularnym wypróżnianiem się |
To zapewne sprawa życia w bezruchu.Piszesz, że tata nie ma siły chodzić.Na moją mamę w tym zakresie podziałały deserki z gerbera dla niemowlaków śliwka suszona z jabłkiem, jabłko, aktivia śliwkowa jedzona regularnie i pić dużo, dużo wody mineralnej niegazowanej.
Milosz napisał/a: | apetytu nie ma. |
Słyszałam o czymś takim jak megalia - podobno na recepte a działanie ma natychmiastowe.Ja jeszcze nie próbowałam tego podawać ale mam zamiar.
Milosz napisał/a: | Lewa strona na plecach jest lekko wypukła. Ta wypukłość z przodu po lewej stronie zanikła, ale za to pojawiła się na plecach. |
U mojej mamy też rak płuca lewego.A taka wypukłość okazała się przerzutem do krękosłupa.RTG tego przerzutu nie pokazał.Dopiero rezonans magnetyczny.Nie straszę ale warto sprawdzic póki małe.
Milosz napisał/a: | Czas który jest nam dany, mimo tego cierpienia, jest dla nas błogosławieństwem.
Chciałbym, aby nikt z nas nigdy nie zapomniał, jak dobrym człowiekiem można być w obliczu choroby kogoś bliskiego. Abyśmy juz na zawsze dokonali przewartościowania pewnych rzeczy i spraw - to jedyny pożytek z tej choroby. |
Podpisuję się pod tym.Święte słowa!!!
Pozdrawiam i życzę tacie dużo siły i wytrwałości w walce z chorobą. |
|
|