1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Breslow 0mm? Czy to możliwe? |
marysiowa1
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 5371
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-05-12, 10:01 Temat: Breslow 0mm? Czy to możliwe? |
Dzień dobry,
Jest dobrze, tym razem, uff...
Naevus melanocyticus cutis compositus dysplasticus....
Jeszcze jedno zostało, ale na razie do obserwacji.
Wszystkim zaglądającym na forum życzę powodzenia i serdecznie pozdrawiam.
marysiowa |
marysiowa1
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-03-31, 15:31 Temat: Breslow 0mm? Czy to możliwe? |
Witam,
Wiadomości dobre, raczej, mi dzisiaj przekazano-docinek czysty.
Natomiast jest kolejne znamię, tym razem na brzuchu (towarzyszące mi "odkiedypamiętam"). Mnie też się ono podejrzane wydawało, ale brałam to na karb pewnej nadwrażliwości w związku z pierwszą diagnozą, szczególnie że wcześniejsze profilaktyczne badanie u innego lekarza nie wzbudziło jego "zainteresowania".
Dziś lekarz z CO potwierdził jednak, że "podejrzane, do wycięcia". Kropka.
Przygody ciąg dalszy zatem.
Pozdrawiam Was serdecznie
Marysiowa |
marysiowa1
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-03-01, 10:50 Temat: Breslow 0mm? Czy to możliwe? |
Dzięki. Że też nie trafiłam na tę tabelę kopiąc w goglach pod hasłem czerniak
Co to panika onkologiczna z mózgiem robi.
Jeśli wszystko będzie w porządku, odezwę się za jakiś czas-żeby potwierdzić dobre wieści.
Tymczasem Wszystkim dotkniętym czy liźniętym przez cz. życzę powodzenia i spokojnych nocy.
marysiowa |
marysiowa1
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-02-28, 15:15 Temat: Breslow 0mm? Czy to możliwe? |
Wielki dzięki missy.
Zapytam o to jeszcze lekarza na wizycie przed docinką marginesów.
Tak czy siak, dam znać, jak sprawy się mają, bo wiem, ile takie historie z ciągiem dalszym (najlepiej, i mam nadzieję u mnie również, pozytywnym) mają wpływ na dołączających do grona objętych opieką onkologiczną, którzy po nocach czytają wszystkie wątki nawet po kilka razy
Miłego dnia
marysiowa |
marysiowa1
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-02-28, 13:53 Temat: Breslow 0mm? Czy to możliwe? |
Witam,
Jestem to nowa. Od kilku dni oswajam się z myślą, że jestem/byłam gospodarzem tego nieproszonego gościa…
Znamię na stopie (nie narażone ani na słońce, za którym i tak nie przepadam) ani na drażnienie. Żadnych zmian w ciągu lat. Ot po prostu rozmowa w pracy, że ktoś był na badaniach profilaktycznych w CO (bo jednak warto), i takie tam. Bez pośpiechu i strachu wizyta, pobranie wycinka, na wszelki wypadek i diagnoza, która wygłoszona, w znanym bywalcom CO, gab. 30, była jednym z największych zdziwień w moim życiu. Niewiele zapamiętałam, z tego, co mówił lekarz.
Potem oczywiście Google i to forum, przeczytane, przetrawione. Początek oswojenia.
Ale też pytania, na które odpowiedzi nie znalazłam.
Intruz: pTis, bez owrzodzenia, Clark 1, Breslow 0mm….
Rokuje dobrze, już to wiem, głownie dzięki forum, dokumentom i historii, które tu znalazłam. Bardzo za to dziękuję.
Ale nie mogę zrozumieć, że Breslow 0mm? Jeśli to nie pomyłka w pisowni, to czy jest to możliwe?
Będę ogromnie wdzięczna, jeśli ktoś zechce się wypowiedzieć w temacie |
|
|