1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znaleziono 1 wynik
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Mam dość chorego męża
marzena66

Odpowiedzi: 37
Wyświetleń: 22258

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2015-04-12, 18:33   Temat: Mam dość chorego męża
Agniemich,

To co napisałaś jest bardzo smutne, wręcz tragiczne. Oczywiście wybierzesz swoją drogę, którą pójdziesz ale jeśli miałabym coś napisać i wyrazić swoje zdanie to powiem, że Twój mąż jest dorosłym człowiekiem i sam wybiera sobie taki los, takie życie czy też szybszą śmierć. Nie możesz, nie powinnaś za Niego decydować, na siłę uszczęśliwiać. Pomoc zaoferowałaś, nie chce jej przyjąć to Jego wola a Ty zrobiłaś wszystko co uważałaś za słuszne. Myślę, że powinnaś teraz pomyśleć o sobie i dziecku, które nie powinno dorastać w domu, w którym są kłótnie czy też bardzo "ciężka" atmosfera wisząca w powietrzu. Twoje zdrowie i dziecka jest też bardzo ważne, jak i nie ważniejsze, bo mąż wybiera powolną czy też szybką śmierć Wy natomiast chcecie żyć. Nie zrobisz nic na siłę a w pewnym momencie jak nie widać chęci czy odrobiny zaangażowania tej drugiej osoby to i osoby starające się nie są w stanie tego przeskoczyć. Nie jesteś wielbłądem, żeby wszystko dźwigać na swoich barkach.

Życzę Ci bardzo dużo siły w tym trudnym czasie i pozdrawiam ciepło.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron